« Hi-tech
objavljeno prije 11 mjeseci i 4 dana
WOW!

Facebook testira objave - bez prikazanih lajkova!

Utrka za pažnju na društvenim mrežama u proteklih nekoliko godina je trend koji ima negativan odraz na mentalno zdravlje ljudi, a posebno adolescenata

Koliko imamo pravih Facebook prijatelja?
Koliko imamo pravih Facebook prijatelja? (Pexels)
Više o

Facebook

,

lajkovi

DigitalTrends objavio je izvještaj o posljednjim istraživanjima društvenih mreža i navodi kako se Facebook sprema na testno ukidanje brojača lajkova primijenih na aplikaciji Android. Čelnici Facebooka su za magazin "TechCrunch" potvrdili te navode.

I prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg je prije nekoliko mjeseci izjavio kako mu je želja da korisnici manje vode brigu o broju reakcija na njihove objave, a da više rade na povezivanju s drugim korisnicima.

Utrka za pažnju na društvenim mrežama u proteklih nekoliko godina je trend koji ima negativan odraz na mentalno zdravlje ljudi, a posebno adolescenata.

Profesor psihologije sa Univerziteta u San Diegu Jean Twenge je prije dvije godine objavio rad u kojem ukazuje na veliku rast broja adolescenata koji dnevno minimalno pet sati provode na društvenim mrežama i upozorava da je ta kategorija i 70 puta sklonija samoubilačkim mislima od onih mladih koja na društvenim mrežama dnevno provodi do sat vremena.

Rezultati Twengeovog istraživanja pokazali su da raste i broj adolescenata koji se osjećaju očajno i bezvoljno. Taj problem je nešto izraženiji kod ženske populacije.

04.09.2019. 13:29:00
Novi komentar
nužno
nužno