« Život
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
WTF?!

Facebook špijunira vaš mobitel čak i ako nemate - Facebook

Facebook je koristio podatke koje je prikupio od druge tvrtke za detaljan uvid u navike korisnika poput toga koje aplikacije koriste, koliko ih često i koliko dugo koriste

Facebook špijunira gotovo sve mobitele
Facebook špijunira gotovo sve mobitele (Arhiva)
Više o

Facebook

,

špijunaža

,

mobitel

,

privatni podaci

Facebook točno i jako dobro zna što milijuni ljudi rade na svojim telefonima, čak i ako ne koriste tu društvenu mrežu, piše britanski Independent.

Novo izvješće tvrdi da je Facebook koristio podatke koje je prikupio od druge tvrtke za detaljan uvid u navike korisnika poput toga koje aplikacije koriste, koliko ih često i koliko dugo koriste.

Te su informacije također bile korištene kako bi "oblikovale" Facebookov poslovni put te dovele do toga da je tvrtka kupila WhatsApp i kasnije se počela baviti Snapchat Storiesima.

Informacije su toliko precizne da su omogućile Facebooku da prati koliko su Snapchat postova korisnici poslali svaki dan, piše Wall Street Journal.

Facebooku je u principu omogućeno da brzo i jednostavno otkrije s kojim se aplikacijama i stranicama natječe te im je stoga jednostavnije targetirati ih i pobijediti.

Facebook je podatke dobivao od besplatne VPN aplikacije koja tvrdi da "vam pomaže da vi i vaši podaci budu sigurni kada ste online". Riječ je o kompaniji koju je Facebook kupio 2013.

16.08.2017. 16:29:00
Novi komentar
nužno
nužno