« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
WTF?!

Facebook počinje naplaćivati članstvo u grupama

Pilot projekt koji započinje danas, bit će implementiran na nekoliko Facebook grupa čiji će korisnici dobiti obavijest da za daljnju participaciju u grupi trebaju platiti članarinu

Facebook - početak kraja jedne bajke?
Facebook - početak kraja jedne bajke? (Pixabay)
Više o

Facebook

,

grupe

,

članstvo

,

naplata

Facebook je najavio početak pilot projekta koji za cilj ima početi naplaćivati članstvo u Facebook grupama.

Kao razlog promjene svoje dosadašnje politike bazirane na besplatnoj usluzi navode želju da pruže potporu administratorima grupa koji svojim trudom i svakodnevnim angažmanom doprinose kvaliteti i raznolikosti društva.

"Potaknuti upitima pojedinih admina Facebook grupa, odlučili smo da je došlo vrijeme da im pružimo podršku kako bi svoj kvalitetan rad mogli nastaviti u financijski sigurnijem okruženju. ", stoji u službenoj izjavi Facebooka.

Pilot projekt koji započinje danas, bit će implementiran na nekoliko Facebook grupa čiji će korisnici dobiti obavijest da za daljnju participaciju u grupi trebaju platiti članarinu.

Prema javno dostupnim informacijama, mjesečnu cijenu korištenja svojih platformi će određivati sami administratori, a one će se kretati u rasponu od 4,99 do 29,99 američkih dolara. Pretplata će moći biti izvršena na jednostavan način - uplatom traženog iznosa putem Facebook aplikacije na iOS i Android telefonima.

"Smatramo da će mjera koja je poduzeta da se administratorima omogući zarada za njihov angažman održavanja grupa u konačnici doprinijeti i razvoju digitalne zajednice", stoji u priopćenju.

22.06.2018. 17:14:00
Novi komentar
nužno
nužno