« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Im memoriam

Facebook nudi virtualno sjećanje

Facebook je objavio kako će svojim korisnicima omogućiti opciju memorizacije profila članova njihovih obitelji ili prijatelja koji su umrli

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Facebook

,

virtualno sjećanje

,

memorizacija profila

Odluka se nadovezuje na neke slučajeve kada su članovi primali nove informacije o preminulim prijateljima. Ako se korisnik proglasi umrlim, Facebook će ukloniti osjetljive informacije poput statusa i kontakata.

Tijekom prijave o smrti, korisnici će morati podastrijeti neki dokaz poput osmrtnice ili članka u novinama. ˝Kada nas netko napusti, to ne znači da nužno mora otići iz našeg sjećanja ili socijalne mreže˝, objašnjava Max Kelly, voditelj osiguranja Facebooka te dodaje: ˝Kako bi reflektirali realnost, omogućili smo opciju memorizacije profila, kao mjesto gdje će prijatelji ili obitelj preminulog sačuvati i dijeliti sjećanja na njega.˝

Takvi profili imati će nove postavke privatnosti tako da im samo odobreni prijatelji mogu pristupiti ili ih locirati u pretrazi. Sve ostale informacije i statusi bit će uklonjeni.

No bilo je slučaja kada su se statusi preminule osobe ažurirali i nakon smrti. ˝Razumijemo da je ljudima teško kada ih se podsjeća na one koji više nisu s njima, stoga je važno da kad netko umre njegovi prijatelji i obitelj kontaktiraju Facebook kako bi se profil memorizirao.

27.10.2009. 13:44:13
Novi komentar
nužno
nužno