« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
društvenae mrežae

Facebook na latinskom jeziku

Oni koji vole neobično mogu birati između gomile mrtvih i neobičnih jezika na poznatom društvenom servisu.

Više o

Facebook

,

Facebook jezici

,

Facebook na latinskom

,

Facebook noviteti

Odnedavno, najpopularniju društvenu mrežu Facebook možete koristiti i na latinskom jeziku. Tako vam link postaje 'ligamen', postovi 'epistulae' a za odlazak na hompage morat ćete kliknuti na 'domus'.

Novost je objavljena na Facebook blogu, gdje se inače piše o najavama i inovacijama stranice. Tako mrtvi jezik doživljava uskrsnuće zahvaljujući svim onima koji ga postave kao jezik korištenja Facebooka.

Na blogu piše kako "latinske fraze obično nalazimo na samostanima, crkvama, ulazima  u sveučilišta, zgradama, ali odsad će taj jezik biti dostupan i na Facebooku."

Tako dakle možete chatati na pod 'locutorium', "scribere sententiam" da biste komentirali "scriptella" vaših prijatelja te razmijenjivati 'imagines' i 'ligamina' odnosno slike i linkove.

Novitet je , interesantno, prihvaćen s entuzijazmom u svijetu; kompleksni latinski jezik na Facebooku ne izgleda tako strašno.

Gotovo 3000 ljudi kliknulo je 'sviđa mi se' (iliti: mihi placet).

Latinski nije jedini mrtvi jezik dostupan na Facebooku; moguće je birati između esperanta, gaelskog i euskarskog. Zatim imate afrikaans, cymraeg, a čak se radi i na sanskrtu.

Ljubitelji neobičnog mogu birati između obrnutog engleskog, piratskog (svaka druga je 'arrr') itd.

07.10.2009. 16:15:42
Novi komentar
nužno
nužno