« Život
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Evo kako će vam dan biti produktivan

Na kraju svakog dana neki se svjesno, a neki podsvjesno pitaju kako su ga proveli i jesu li što napravili, pa evo savjeta kako da vam svaki bude dobar

Kako sjajno organizirati dan
Kako sjajno organizirati dan (Arhiva)
Više o

posao

,

savjeti

,

produktivnost

Zadovoljstvo na kraju dana trebalo biti biti pravilo, a ne iznimka, no ludi ritam života vrlo nas često ostavlja sumorne i depresivne kad navečer sjednemo i razmislimo kako nam je prošao dan.

No, ako odlučite primjeniti ove savjete, malo po malo svaki će vam dan biti dobar, a večer će biti vrijeme uživanja u postignućima.

Stoga, isplanirajte svoj dnevni raspored noć prije. Ne treba to biti u nekom opakom planeru ili posebnom programu na računalu, bit će dovoljan i komad papira na koji ćete uvečer zapisati što sve trebate obaviti sljedećeg dana. Kad se ujutro probudite, uz prvu kavu prođite kroz sve točke i napravite neke izmjene ako mislite da će tako biti bolje, no u svakom ćete slučaju znati što vas očekuje i biti spremni za to.

Nadalje, preko dana obavezno uzmite pauzu kad god se osjećate umorno i iscrpljeno, jer ćete bez osvježenja biti neproduktivni i pod većim stresom. Bit će dovoljna i šetnja od dvadesetak minuta da vam vrati energiju.

Potrudite se pojesti nešto zdravo tijekom dana - smoothie od voća i povrća ili šaku badema i oraha.

Uz sve to, jako je važan zdrav san, pa navečer prvo zapišite što vam se sve dogodilo tijekom dana i neka razmišljanja koja će vam u budućnosti pomoći u sličnim situacijama, nakon toga ugasite mobitel, računalo i televizor i sat vremena prije spavanja provedite čitajući knjigu ili razgovarajući s partnerom.

Nakon ovakvih priprema i malih rutina koje uvedete u svoj raspored, već za desetak dana primjetit ćete da ste pod manjim stresom, zadovoljniji i sretniji.

22.10.2015. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno