« Ekosfera
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
VELIK USPJEH

Europski tjedan kretanja 2010. - Nagrada Almadi, Zagreb u prvih deset

Prošle godine Ivanić-Grad je bio jedan od triju finalista, ponovivši uspjeh Zagreba iz 2009. godine

Grad Zagreb
Grad Zagreb (Wikipedia)
Više o

nagrade

,

europski tjedan kretanja 2010.

Portugalski grad Almada osvojio je nagradu "Europski tjedan kretanja 2010." koja je dodijeljena jučer na svečanosti u Atomiumu u Bruxellesu, a stručni žiri u uži izbor deset najboljih među 2221 sudionikom izabrao je i grad Zagreb, priopćilo je danas ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Nagradu je uručio europski povjerenik za okoliš Janez Potočnik te u toj prigodi, navodi ministarstvo, naglasio da se previše Europljana oslanja na svoje automobile čak i za kratke udaljenosti, a da "Europski tjedan kretanja" pokazuje kako lokalne vlasti mogu potaknuti ljude na uporabu drukčijih načina prijevoza, za boljitak i okoliša i zdravlja. U završni izbor ušli su i gradovi Murcia (Španjolska) i Riga (Latvija).

Pri obilježavanju 10. obljetnice "Europskog tjedna kretanja" Almada je s mjesnom agencijom za energiju održao tjedan aktivnosti o održivu prometu i zdravlju, a središnji su događaji bili ulični sajam, prikazi električnih vozila, koncerti, športske priredbe, ples, radionice, izložbe i drugo. Za "Dan bez automobila" Almada svoje povijesno i poslovno središte pretvara u pješačku zonu, navodi ministarstvo.

"Grad Zagreb je ponovnim ulaskom u uži izbor nastavio sjajne rezultate hrvatskih predstavnika. Prošle godine Ivanić-Grad je bio jedan od triju finalista, ponovivši uspjeh Zagreba 2009. Najuspješniji je grad Koprivnica koji je osvojio nagradu 'Europski tjedan kretanja 2007.'", navodi u priopćenju ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

15.03.2011. 18:18:59
Novi komentar
nužno
nužno