« Svijet
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
DA?

EU će proizvesti dovoljno cjepiva do sredine srpnja

Europska unija će do sredine srpnja uspjeti proizvesti dovoljno cjepiva da postigne svoj cilj imunizacije 70 posto odraslog stanovništva

Hmmm
Hmmm (Arhiva)
Više o

EU

,

cijepljenje

,

imunizacija

Europska unija je odredila cilj od 70 posto cijepljenog odraslog stanovništva do kraja ljeta, oslanjajući se na velik porast pošiljki cjepiva koji će ubrzati kampanje cijepljenja, prenosi Reuters.

- Uvjereni smo da ćemo uspjeti proizvesti dovoljnu količinu cjepiva kako bismo postigli cilj kolektivnog imuniteta, što znači 70 posto odrasle populacije cijepljene do sredine srpnja, rekao je povjerenik Europske komisije (EK) za unutarnje tržište Thierry Breton u razgovoru za grčke dnevne novine To Vima.

EK je ranije ovaj tjedan objavila da očekuje unutar nekoliko dana dovršiti najveći svjetski dogovor o nabavci cjepiva, čime će osigurati do 1,8 milijardi doza Pfizerovog cjepiva za period od 2021. do 2023. godine.

Breton je kazao kako će se očekuje da će u drugom kvartalu ove godine stići više od 400 milijuna doza cjepiva.

Članice se moraju početi pripremati za ubrzanje cijepljenja, poručio je.

Dodao je da se proizvodnja cjepiva u Europi svaki mjesec udvostručuje u 53 pogona za proizvodnju, pa da će do kraja godine godišnja proizvodnja narasti na 3 milijarde doza. 

25.04.2021. 18:57:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    26.04.2021. 10:01
    to cjepivo n štiti 100 posto
Novi komentar
nužno
nužno