« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Erik Guay osvojio zlato u spustu, Zrnčić-Dim 28.

Guayu je zlato na SP-u najveći uspjeh u karijeri, iza sebe je ostavio Cuchea i Innerhofera

Erik Guay
Erik Guay (Wikipedia)
Više o

Garmisch-Partenkirchen

,

sp skijanje

,

Erik Guay

Kanađanin Erik Guay (29) osvojio je zlatnu medalju u spustu na SP u Garmisch-Partenkirchenu, prenosi Hina. Guay je do najvećeg uspjeha u karijeri stigao s vremenom od 1:58.41 minuta, 32 stotinke zaostao je švicarski veteran Didier Cuche (36) koji je osvojio srebro, a 76 stotinki brončani Talijan Christof Innerhofer (26), koji je prije tri dana osvojio zlato u superveleslalomu.

Guay je tek drugi Kanađanin u povijesti koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u spustu, prvi je prije dvije godine u Val d'Isereu osvojio John Kučera.

U dosadašnjoj karijeri Guay je ostvario tri pobjede u Svjetskom kupu, dvije u superveleslalomu i jednu u spustu, a taj jedini spustaški uspjeh ostvario je prije četiri godine upravo na stazi Kandahar u Garmisch-Partenkirchenu.

Cuche je vodeći u redoslijedu spustaša u Svjetskom kupu ove sezone, u siječnju je ostvario dvije pobjede (Kitzbuehel, Chamonix) i jedno drugo mjesto (Wengen), ali ponovno mu je pobjeglo zlato na SP. Kao i prije dvije godine u Val d'Isereu osvojio je srebro, a brži je bio Kanađanin.

Na utrci su nastupila i dvojica hrvatskih skijaša, Natko Zrnčić-Dim i Tin Široki. Zrnčić-Dim je sa 4.16 sekundi zaostatka zauzeo 28. mjesto, dok Široki nije stigao do cilja.

12.02.2011. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno