« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
SAZNAJEMO

Epson se pohvalio Red Dot nagradom za pisače i projektor

Drugu godinu zaredom Epsonovi su proizvodi zavrijedili nagrade Red Dot, ovoga puta tri serije pisača i prijenosni video projektor

Epson polaže puno i na izgled, ne samo na kvalitetu
Epson polaže puno i na izgled, ne samo na kvalitetu (Epson)
Više o

Red Dot Award

,

Epson

Tvrtka Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson") osvojila je nagrade Red Dot u kategoriji oblikovanja proizvoda (Red Dot Award: Product Design 2018) za svoje modele pisača i za projektor. Drugu godinu zaredom Epsonovi su proizvodi zavrijedili nagrade Red Dot.

Epsonovi proizvodi s nagradom Red Dot

  • XP-8500/6000 - višenamjenski tintni pisači

  • WF-3720/4720/4730/4740 - višenamjenski A4 inkjet pisači u boji namijenjeni su osobama koje rade u SOHO okruženjima. Njegov jednostavan dizajn ima intuitivno grafičko sučelje i uglađen eksterijer. Unatoč svojoj kompaktnoj veličini, ovi pisači ispisuju ili skeniraju velikom brzinom. Optička ploča je osjetljiva na dodir i jednostavna za rukovanje.

  • ET-2700/2750/3700/3750/4750 imaju velike integrirane tintne spremnike, visoku produktivnost i troškovnu učinkovitost. Okrugli oblik kućišta izražava robusnu izdržljivost koja se savršeno uklapa u bilo koji životni prostor.

  • EB-1795F prijenosni video projektor


Manabu Kawahara, glavni rukovoditelj za oblikovanje u Epsonovoj diviziji za ispisna rješenja (Printing Solutions Operations Division), kazao je tim povodom: "Epson je posvećen oblikovanju proizvoda koji nadmašuju očekivanja svojih korisnika. Taj se koncept vidi u naš oblikovanju jer nastavljamo nuditi proizvode koji doprinose poboljšanju življenja i rada".

Nagrada Red Dot zasnovana je u Njemačkoj 1955. godine, u organizaciji centra za oblikovanje Sjeverne Rajne i Vestfalije (Design Zentrum Nordrhein Westfalen) i smatra se jednom od najprestižnijih nagrada u polju oblikovanja u svijetu. Stručni žiri vrednuje proizvode koji su predstavljeni na tržištu unatrag dvije godine te odabire one najbolje oblikovane, temeljem devet kriterija. Ti kriteriji uključuju inovaciju, funkcionalnost, ergonomiju, ekološku kompatibilnost te izdržljivost. Ove godine u izboru za nagrade bili su proizvodi iz 59 zemalja.

Više detalja o nagrađenim proizvodima možete pronaći na službenoj Epson web stranici.


Piše: Sanja Ledinek
21.04.2018. 14:16:00
Novi komentar
nužno
nužno