« Ekosfera
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
EPSON

Epson mijenja koncept

Epson se obavezuje da će do 2050. prekinuti emisiju ugljikovog dioksida i upotrebu podzemnih resursa

Bit će bolji
Bit će bolji (Epson)
Više o

energetska održivost

,

Epson

Globalna tehnološka kompanija Epson definirala je svoju viziju budućnosti, zasnovanu na održivosti i posvećenosti smanjenju ispuštanja ugljikovog dioksida do 2030. godine, kako bi spriječila povećanje temperature planete za 1,5 °C. Tvrtka  Epson će postati članica udruženja RE100, globalne inicijative koja se zalaže za upotrebu električne energije iz 100% obnovljivih izvora. Epson planira ovaj cilj ostvariti do 2023. Osim toga, Epson se obavezao da do 2050. prekine ispuštanje ugljikovog dioksida i upotrebu podzemnih resursa i redovno će obavještavati javnost o ostvarenom napretku prema ovom cilju na globalnoj razini.

Yoshiro Nagafusa, novi predsjednik tvrtke Epson Europe

Yoshiro Nagafusa, koji je 1. travnja ove godine imenovan za predsjednika tvrtke Epson Europe, kaže: „U Epsonu nastojimo poslovati na način koji nam omogućava pružanje podrške društvu u rješavanju tekućih problema, a osim klime, postoji još nekoliko veoma važnih problema s kojima se svijet suočava. Posebna mi je čast da preuzeti rukovodstvo tvrtke Epson Europe u trenutku kada započinjemo novu fazu poslovanja. Bit će mi zadovoljstvo doprinijeti smanjenju utjecaja kojeg proizvodi i usluge tvrtke Epson i njezini lanci opskrbe imaju na okoliš."

Prije imenovanja na ovu poziciju, g. Nagafusa je bio viši potpredsjednik tvrtke Epson Europe zadužen za optimizaciju infrastrukture i prodaje u CISMEA regiji. G. Nagafusa radi u Epsonu više od 30 godina i bio je na brojnim rukovodećim pozicijama i u Europi i u drugim dijelovima svijeta.

Korporativna vizija Epson 25 i Ekološka vizija 2050.

Tvrtka Epson je nedavno objavila dokument „Korporativna vizija Epson 25", novu korporativnu viziju koja podrazumijeva poslovanje fokusirano na ispunjenje ciljeva održivosti i poboljšavanje života zajednica u kojima posluje. Prema istraživanju tvrtke IDC, ogromna posvećenost održivosti tvrtke Epson i dostignuća koja su već ostvarena na ovom polju svrstavaju ju među deset najuspješnijih kompanija u pogledu održivog poslovanja i rangira se daleko iznad prosjeka po izmjerenim indeksima. Tvrtka Epson je revidirala i dokument „Ekološka vizija 2050." naglašavajući ove ciljeve, jer planira do 2050. prekinuti emisiju ugljikovog dioksida, kao i upotrebu podzemnih resursa putem programa dekarbonizacije, reciklaže u zatvorenom lancu, ublažavanja utjecaja na okoliš od strane klijenata, ali i razvojem inovativnih ekoloških tehnologija.

Ana Bajagić, voditeljica marketinga i PR aktivnosti za Balkan iz tvrtke Epson dodaje: „Nova ekološka vizija 2050. i naše članstvo u inicijativi RE100 predstavljaju ključne trenutke za naše poslovanje. Ova nova vizija svjedoči o tome što smo, kao tvrtka, do sada postigli i u  kojem pravcu se krećemo slijedeći ambiciozne, ali mjerljive ciljeve. Kada je riječ o našoj novoj viziji, oduševljena sam koliku posvećenost pokazuju zaposleni u Epsonu širom Europe. Oni me zaista inspiriraju i potpuno sam sigurna da ćemo je zajedno ostvariti."

RE100

Epson je 15. travnja objavio kako će postati član udruženja RE100, globalne inicijative koja se zalaže za upotrebu električne energije iz 100% obnovljivih izvora. Epson brzo napreduje ka ostvarenju ovog cilja i 26. ožujka 2021. je priopćio kako će sve lokacije u prefekturi Nagano do 1. travnja 2021. prijeći na upotrebu električne energije iz 100% obnovljivih izvora. Ova vijest je objavljena nakon što je 16. ožujka tvrtka priopćila da će se na svim njenim lokacijama širom svijeta električna energija koristiti iz 100% obnovljivih izvora do 2023. godine.

25.06.2021. 18:57:00
Novi komentar
nužno
nužno