« Ekosfera
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
VELIKI POŽAR

Ekološka katastrofa u Kopačkom ritu

Veliki požar koji je spalio površinu oko 250 do 30 hektara u Kopačkom ritu uzrokovao je nesagledivu štetu ekosustavu Parka prirode

Fotografija vijesti
Više o

požar

,

ekološka katastrofa

,

Kopački rit

,

park prirode

,

ekosustav

Veliki požar koji je sinoć ugašen u Kopačkom ritu na površini od oko 250 do 300 hektara prouzročio je velike štete za ekosustav rita, a posljedice će se utvrđivati danas i narednih dana, kažu u Javnoj ustanovi Park prirode Kopački rit, javlja Hina.

Po riječima Damira Opačića, glavnog nadzornika te javne ustanove, noćas su na požarištu dežurali vatrogasci i djelatnici Parka. Vatrogasci su se jutros povukli, a djelatnici Parka i dalje obilaze mjesto požara gdje utvrđuju štete i veličinu izgorjele površine.

Zbog jakog vjetra požar koji je jučer u prijepodnevnim satima izbio ispred sela Vardarca proširio se na Kopački rit, gdje je najviše izgorio prostor bivšeg ribnjaka, kazao je Opačić.

Bez obzira na procjene, "stvarna je šteta za ekosustav, te kompletni biljni i životinjski svijet, ogromna budući da se radi o staništima rijetkih ptica, životinja i biljaka", rekao je Opačić.

20.03.2012. 11:56:43
Novi komentar
nužno
nužno