« Iza ogledala
objavljeno prije 13 dana i 7 sati
UPS?

Edgar Mitchell i njegova uvjerenja o izvanzemaljcima

Mitchell je tijekom godina iznosio tvrdnje da je svjestan tajnih informacija o posjetima izvanzemaljaca Zemlji, koje je navodno američka vlada zatajila

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

izvanzemaljci

,

Edgar Mitchell

Edgar Mitchell, šesti čovjek koji je hodao po Mjesecu, postao je poznat ne samo po svojim dostignućima kao astronaut, već i po svojim kontroverznim stavovima o postojanju izvanzemaljskog života. Mitchell, član posade misije Apollo 14, nakon povratka na Zemlju sve je više počeo izražavati svoje uvjerenje da nismo sami u svemiru te da vlade, osobito ona Sjedinjenih Američkih Država, skrivaju istinu o kontaktima s izvanzemaljcima.

Mitchell je tijekom godina iznosio tvrdnje da je svjestan tajnih informacija o posjetima izvanzemaljaca Zemlji, koje je navodno američka vlada zatajila. Prema njegovim riječima, izvanzemaljske civilizacije posjećuju Zemlju desetljećima, a pojedini kontakti su se dogodili već u doba Hladnog rata. On je vjerovao da su ti posjeti bili miroljubivi te da su izvanzemaljci zabrinuti za budućnost čovječanstva, posebno zbog našeg razvoja nuklearnog oružja.

Mitchell i Podesta

Jedan od najpoznatijih trenutaka u vezi s Mitchellovim tvrdnjama o izvanzemaljcima dogodio se 2015. godine, kada je procurila komunikacija između njega i Johna Podeste, tadašnjeg šefa kampanje Hillary Clinton i bivšeg savjetnika predsjednika Baracka Obame. U e-mailovima koje je objavio WikiLeaks, Mitchell je izrazio želju da se sastane s Podestom kako bi razgovarali o izvanzemaljcima i pitanju "nulte točke energije". Mitchell je tvrdio da izvanzemaljci žele pomoći čovječanstvu, ali da će intervenirati ako budemo ugrožavali svemir kroz ratovanje u svemiru.

Podesta, koji je dugo bio zagovornik otkrivanja vladinih dokumenata o NLO-ima, poznat je po svom interesu za ovu temu. Iako nema konkretnih dokaza da su Mitchellove tvrdnje dovele do bilo kakvih otkrića ili promjena u službenim politikama, sama činjenica da je bivši astronaut tako otvoreno govorio o izvanzemaljcima dodatno je potaknula javnu raspravu o mogućnosti života izvan Zemlje.

Sve u svemu, Edgar Mitchell ostat će upamćen ne samo po svojoj karijeri astronauta, već i po svojim neuobičajenim uvjerenjima o izvanzemaljskim posjetima Zemlji. Njegove tvrdnje, iako kontroverzne, naglasile su važnost transparentnosti i otvorenosti prema pitanjima svemirskog istraživanja i potencijalnog vanzemaljskog života.

11.10.2024. 19:54:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.10.2024. 10:40
    Nismo Sami u svemiru
Novi komentar
nužno
nužno