« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
na hrvatski način

Dvoje gradskih inspektora u pritvoru zbog primanja mita

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

primanje mita

,

uhićeni inspektori

,

Darko Manojlović

,

Stojka Nišević

Inspektor iz zagrebačkoga Gradskog ureda za gospodarstvo Darko Manojlović (58) i sanitarna inspektorica iz Gradskog ureda za zdravstvo Stojka Nišević (61) uhićeni su i pritvoreni na mjesec dana zbog primanja mita.

Dvoje osumnjičenika policija je uhitila dok su u ponedjeljak navečer uzimali mito od 30-godišnjeg vlasnika trgovine u Dubravi, od kojega su tražili novac kako bi mu izdali dozvolu za rad. Manojlović je provjeravao zadovoljava li trgovina minimalne tehničke uvjete, a Stojka Nišević sanitarne uvjete. No, bez obzira na stanje, od vlasnika su tražili da ih "nagradi" za dozvolu.

Iz trgovine su uzeli po jedan pribor za jelo i po jednu deku te su od vlasnika zatražili još 2000 eura. On im je rekao da nema toliko pa su cijenu smanjili na 1500 eura. Novac im je trebao predati te večeri u jednom kafiću na Jarunu.

U policiji kažu da je inspektorica vlasniku najavila i da će oko Božića doći uzeti još darova. No, vlasnik je odlučio sve prijaviti USKOK-u i policiji, koja je Manojlovića uhvatila dok je u kafiću preuzimao kuvertu s označenim novcem.

Oboje osumnjičenih brani se šutnjom, a istražni sudac Zdenko Posavec danas je prihvatio zahtjev USKOK-a i protiv njih je pokrenuo istragu te im odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Predloženo je ispitivanje šestero svjedoka, a prvo istražno ročište najavljeno je za 8. prosinca. (hina/metro-portal)

26.11.2008. 14:57:37
Novi komentar
nužno
nužno