« Život
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Veliki potencijal

Britanski dvogodišnjak inteligentan kao Einstein

Oscar Wrigley, 2-godišnjak s kvocijentom inteligencije kao Albert Einstein i Stephen Hawking, postao je najmlađi Britanac prihvaćen u Mensu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Daily Mail)
Više o

Oscar Wrigley

,

kvocijent inteligencije

S kvocijentom inteligencije koji iznosi najmanje 160, najbistrije je dijete koje je osoblje Centra za talentiranu djecu susrelo, a njegov otac Joe kaže: "Oscar je nedavno pričao mojoj supruzi o razmnožavanju pingvina. Stalno postavlja pitanja. Svi roditelji vole misliti kako su njihova djeca nešto posebno, no mi sada i znamo da je drugačiji."

Oscarov otac, kompjutorski programer, kroz smijeh kaže kako samo čeka trenutak kad će ga sin proglasiti idiotom.

"Svakoga oduševi. Kad je imao samo 12 tjedana znali smo da je iznimno bistar. Vokabular mu je nevjerojatan. Sposoban je složiti kompleksne rečenice. Neki dan mi je rekao da se kobasice odlično zabavljaju u njegovim ustima" dodaje majka Hannah.

Dr. Peter Congdon koji je testirao Oscara kaže da je on dijete superiorne inteligencije. "Njegove mogućnosti ulaze u okvire osoba koje nazivamo intelektualno nadarenima" objašnjava.

John Stevenage, izvršni direktor Mense potvrdio je kako je Oscar primljen u udrugu. "Oscar pokazuje velik potencijal. Pretvorba tog potencijala u neka postignuća izazov je za njegove roditelje i drago nam je da su se odlučili obratiti Mensi za podršku."

13.10.2009. 15:13:57
Novi komentar
nužno
nužno