« Glazba
objavljeno prije 1 godinu
MJUZA

Dubioza svaki tjedan svira online

Svakog ponedjeljka u 20,30 sati, deseci tisuća obožavatelja gledaju koncert sedmero članova Dubioze Kolektiva koji sinkronizirano sviraju na šest različitih lokacija u pet gradova

Dubioza praši ponedjeljcima
Dubioza praši ponedjeljcima (Arhiva)
Više o

Dubioza kolektiv

,

online svirka

Najpopularniji bosanski bend Dubioza Kolektiv svakog ponedjeljka iz karantene putem interneta održava koncerte za obožavatelje koji su zbog koronavirusa u istoj situaciji.

Kao i većina europskih država, Bosna i Hercegovina uvela je karantenu kako bi zaustavila širenje koronavirusa koji je u toj državi zarazio 800 ljudi, od kojih je 30 preminulo.

Svakog ponedjeljka u 20,30 sati, deseci tisuća obožavatelja gledaju koncert sedmero članova Dubioze Kolektiva koji sinkronizirano sviraju na šest različitih lokacija u pet gradova: Sarajevu, Zenici, Puli, Trebinju i Murskoj Soboti. 

"Internet nam je ostao jedini način da komuniciramo i sviramo", rekao je klavijaturist Brano Jakupović.

Dodao je da njihove koncerte prati između 30 i 40 tisuća obožavatelja diljem svijeta. 

Prvi "Quarantine Show" je održan prije tri tjedna, a na YouTubeu do danas ima gotovo 200 tisuća pregleda i oko 700 komentara. 

"Ovo je možda jedan od rijetkih trenutaka kad je cijeli svijet u istoj situaciji", kaže Jakupović.

"Jedan mikroskopski organizam sposoban nas je dovesti do točke gdje smo svi jednaki, a nismo sposobni to učiniti sami", dodao je. 

09.04.2020. 16:29:00
Novi komentar
nužno
nužno