« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina
DOBAR ODAZIV

Državna matura - 95% učenika pisalo esej iz hrvatskog

Sljedeća generacija maturanata testove državne mature pisat će nakon kraja nastavne godine

Maturanti
Maturanti (Igor Sambolec/Cropix)
Više o

državna matura

,

maturanti

Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Goran Sirovatka, izjavio je kako je odaziv učenika izašlih danas na državnu maturu bio dobar, jer je na ispit izašlo oko 95 posto prijavljenih učenika.

Izvijestio je kako su na maturu izašli učenici završnih razreda srednjih škola te neki učenici koji ranijih godina nisu izlazili na državnu maturu. Nije bilo znatnijih nepravilnosti, istaknuo je, dodavši kako je primjerice u Puli jedan učenik nakon nekoliko upozorenja isključen zbog pokušaja prepisivanja.

Sirovatka je podsjetio kako učenici nakon što su danas pisali esej iz hrvatskoga jezika, sutra pišu esej iz engleskoga te dodao kako program državne mature teče po predviđenom planu.

Najavio je kako će sljedeća generacija maturanata testove državne mature pisati nakon kraja nastavne godine, jer je cilj da to zaista bude ispit koji se polaže nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Svi rezultati testova znat će se do 15. lipnja, tako da kasniji početak državne mature ni na koji način neće utjecati na upise na visokoškolske ustanove, rekao je.

04.04.2011. 19:48:30
Novi komentar
nužno
nužno