« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Druženje Busha i Obame u Bijeloj kući

Trenutni i izabrani predsjednik SAD-a napričali se u Ovalnom uredu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

George W. Bush

,

Barack Obama

,

Bijela kuća

George W. Bush i Barack Obama u ponedjeljak su održali jednosatni sastanak u četiri oka u Ovalnom uredu Bijele kuće, što je njihov prvi susret posvećen prijenosu ovlasti na novu administraciju, nakon izbora 4. studenoga.

Nakon sastanka, kojem nisu nazočili niti najbliži suradnici, Bush i Obama nisu davali izjave za novinare, kako je ranije najavljivano.

U priopćenju koje je nakon sastanka objavila Bijela kuća, predsjednik Bush je sastanak opisao kao "dobar, konstruktivan, opušten i prijateljski".

Razgovarali su o domaćim i međunarodnim pitanjima, a obzirom da je sastanak bio privatni, Bijela kuća nije objavila njegove pojedinosti.

Predsjednik Bush je Obami pokazao i dio Bijele kuće namijenjen stanovanju, uključujući i ured koji koristi, Lincolnovu spavaću sobu i sobe za njegove dvije kćeri.

Predsjednik Bush je uživao u posjetu novoizabranog predsjednika i ponovo je zajamčio da će prijenos vlasti na iduću administraciju proteći bez zapreka, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Bush i prva dama Laura Bush, dočekali su Baracka Obamu i suprugu Michelle Obama na južnom ulazu Bijele kuće oko 14 sati, po lokalnom vremenu, uz srdačno pozdravljanje i zajedničko fotografiranje.

Sadašnja i buduća prva dama SAD potom su se uputile u obilazak Bijele kuće, a njihovi supruzi na sastanak u Ovalni ured.

Michelle Obama je prva napustila Bijelu kuću u zasebnoj koloni automobila, i uputila se u posjet školama koje bi trebale pohađati njezine kćeri Malia (10) i Sasha (7).

Predsjednik Bush ispratio je Obamu iz Ovalnog ureda do njegove kolone vozila oko 15,45 sati. Obama se uputio u zračnu luku Ronaled Reagan, gdje je imao zakazane neke sastanke prije povratka u Chicago.

Osim prijenosa vlasti, složene operacije koja treba biti dovršena do Obamine predsjedničke inauguracije 20. siječnja 2009., dvojica su čelnika, po najavama njihovih suradnika, razgovarala i gospodarskoj krizi, ratu u Iraku i Afganistanu i drugim pitanjima. (hina/metro-portal)

 

10.11.2008. 23:42:27
Novi komentar
nužno
nužno