« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
GROOVEONA

Drumming Passion – bubnjarski spektakl u Aveue Ballu

Ljubitelji afričkih ritmova došli su na svoje, sljedeći su na redu latino ritmovi

Od bubnjara preko digeridooa do plesačica
Od bubnjara preko digeridooa do plesačica (Svemir Vranko)
Više o

Svemir Vranko

,

Boris Leiner

,

Drumming Passion

,

Tribal Jam Orchestra

,

Avenue Ball

,

Zemljani

,

Sunrise Party

Idete na koncert? Ponesite svoj instrument! To je bila formula uspjeha Drumming Passiona, dosad najvećeg bubnjarskog spektakla u Hrvatskoj i prvog u nizu Festivala ritma održanog u Avenue Ballu u Zagrebu. Sve je počelo s idejom da se na jedno mjesto pozovu glazbeni sastavi i individualni ljubitelji afričkih ritmova. Također bilo je mjesta i za ostale bubnjare u formi natjecanja rock bubnjara.

Preko 250 posjetitelja uživalo je i sudjelovalo u nastupima Haba-Haba dua iz Rijeke, šamanskih bubnjara sa Zoranom Tepurićem, Krešimirom Oreškim, Miljenkom Bublićem, sastavom Jembe of Course, svirkom Mojce Malek na gongovima iz Slovenije, ritmovima i instrumentima Jamajke s gostima Stjepanom Večkovićem na gajdama i nastupom plesne skupine Dyalli.

Vrhunac Drumming Passiona bio je nastup Zemljana s Borisom Leinerom, koji je završio  zvukom  australskog didgeridooa Svemira Vranka i odličnim nastupom sastava Kenkedenke. Drumming Passion su zaokružili Tribal Jam Orchestra s orijentalnom plesačicom Ivom Yvaine.

Također, u istom prostoru i istog jutra desio se prvi Sunrise Party.

Njegovanje afričkih ritmova je do Drumming Passiona bila subkultura koja je od jučer na velika vrata ušla u hrvatsku glazbenu scenu. Još će dugo odjekivati grooveona, posebna vibracija u zraku koja se stvori kad nastupaju bubnjarski sastavi i kada  se ujedini energija glazbenika koji sviraju iz ljubavi prema ritmu i ljubavi prema jembe - kralju afričkih bubnjeva.

Slijedeći u nizu Festivala ritma U Avenue Ballu su latino ritmovi.

13.12.2010. 07:06:00
Novi komentar
nužno
nužno