objavljeno 13.12.2010. 07:06:00
GROOVEONA

Drumming Passion – bubnjarski spektakl u Aveue Ballu

Ljubitelji afričkih ritmova došli su na svoje, sljedeći su na redu latino ritmovi

Od bubnjara preko digeridooa do plesačica
Od bubnjara preko digeridooa do plesačica (Svemir Vranko)

Idete na koncert? Ponesite svoj instrument! To je bila formula uspjeha Drumming Passiona, dosad najvećeg bubnjarskog spektakla u Hrvatskoj i prvog u nizu Festivala ritma održanog u Avenue Ballu u Zagrebu. Sve je počelo s idejom da se na jedno mjesto pozovu glazbeni sastavi i individualni ljubitelji afričkih ritmova. Također bilo je mjesta i za ostale bubnjare u formi natjecanja rock bubnjara.

Preko 250 posjetitelja uživalo je i sudjelovalo u nastupima Haba-Haba dua iz Rijeke, šamanskih bubnjara sa Zoranom Tepurićem, Krešimirom Oreškim, Miljenkom Bublićem, sastavom Jembe of Course, svirkom Mojce Malek na gongovima iz Slovenije, ritmovima i instrumentima Jamajke s gostima Stjepanom Večkovićem na gajdama i nastupom plesne skupine Dyalli.

Vrhunac Drumming Passiona bio je nastup Zemljana s Borisom Leinerom, koji je završio  zvukom  australskog didgeridooa Svemira Vranka i odličnim nastupom sastava Kenkedenke. Drumming Passion su zaokružili Tribal Jam Orchestra s orijentalnom plesačicom Ivom Yvaine.

Također, u istom prostoru i istog jutra desio se prvi Sunrise Party.

Njegovanje afričkih ritmova je do Drumming Passiona bila subkultura koja je od jučer na velika vrata ušla u hrvatsku glazbenu scenu. Još će dugo odjekivati grooveona, posebna vibracija u zraku koja se stvori kad nastupaju bubnjarski sastavi i kada  se ujedini energija glazbenika koji sviraju iz ljubavi prema ritmu i ljubavi prema jembe - kralju afričkih bubnjeva.

Slijedeći u nizu Festivala ritma U Avenue Ballu su latino ritmovi.

13.12.2010. 07:06:00
http://m.metro-portal.hr/drumming-passion-bubnjarski-spektakl-u-aveue-ballu/52589/