« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
GRIČEVANJE 2014

Drugi headliner Gričevanja je Lovely Quinces

Kantautorice o kojima svi govore Lovely Quinces i Irena Žilić, post rock grupa Moraines i elektronska petorka Tobogan nova su imena ovogodišnjeg izdanja Gričevanja

Popunjava se lineup Gričevanja
Popunjava se lineup Gričevanja (Gričevanje)
Više o

lineup

,

Lovely Quinces

,

Gričevanje 2014

Ravno s koncerata na festivalima u SAD-u i Kanadi svoj prvi ovogodišnji zagrebački koncert na Gričevanju će imati Lovely Quinces, drugi poznati headliner Festivala.

U glazbenim krugovima ultrapopularna kantautorica iz Splita, pravim imenom Dunja Ercegović, debitirala je prošle godine predstavivši se EP-jem 'No Room For Us', proglašenim za jedno od najboljih domaćih izdanja 2013. 'Kantautorica koju morate čuti', kako joj tepa kritika, na Gričevanju će nastupiti u subotu 24. svibnja.

Iste će večeri koncert održati još jedna kantautorica, glazbeno iznenađenje protekle godine - Irena Žilić. Prvijencem 'Days of Innocence' osvojila je kritiku i publiku, koja se divi njezinom zvonkom vokalu i bogatom gitarističkom stilu. Irena ovih dana ulazi u studio, a na Gričevanju će se ekskluzivno moći čuti ono što će biti izdano na jesen. Gričevanje će tako okupiti dvije najtraženije kantautorice na sceni, koje će prvi put dijeliti pozornicu upravo na platou Gradec.

Nešto sasvim drugačije, instrumentalni post rock bend Moraines na Gričevanju će nastupiti drugi put, i to 30. svibnja. Prije novog dugoočekivanog izdanja ove jeseni, publika će čuti nove pjesme neobično bogatog i melodičnog zvuka osnovih rock instrumenata

Uživo izvođena plesna elektronska glazba sastava Tobogan jamči dobar provod na Gričevanju u i 23. svibnja. Techno, dubstep ili funky house koji stvaraju kolektivnom improvizacijom i pomalo nekonvencionalnom upotrebom instrumenata, na ples će natjerati sve u kupoli na Gradecu.

Gričevanje će otvoriti rođendanski koncert grupe Jinx. Koncerti na otvorenom i party-ji pod kupolama održavat će se od 20. do 31. svibnja, i to prošireno na dvije lokacije - platoima Gradec i Tuškanac. Ožujsko pivo, kao pokrovitelj svih kvalitetnih urbanih glazbenih događanja, pridružuje se Gričevanju u ulozi glavnog partnera.

Svi koncerti na Gričevanju su besplatni

01.04.2014. 12:13:59
Novi komentar
nužno
nužno