« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
NAJAVE

Drugi dio izložbe 'Umjetnost je sumnja'

Fenomen sumnje Ban predstavlja kao kreativan potencijal u suvremenom slikarstvu, i to kroz tri jednakovrijedna postava - prvi je predstavljen u lipnju, a treći će se otvoriti u listopadu

LEXART skladište
LEXART skladište (Arhiva)
Više o

LEXART skladište

,

Umjetnost je sumnja

,

Snježana Ban

U Lexart skladištu, novom zagrebačkom izložbenom prostoru smještenom u nekadašnjem skladištu knjiga Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, u petak se otvara drugi dio izložbe 'Umjetnost je sumnja' autorice Snježane Ban.

Fenomen sumnje Ban predstavlja kao kreativan potencijal u suvremenom slikarstvu, i to kroz tri jednakovrijedna postava - prvi je predstavljen u lipnju, a treći će se otvoriti u listopadu.

Posebnu je pozornost dala djelima u kojima je sumnja znatno utjecala na mentalne i kreativne, umjetničke procese i u kojima su vidljivi poetički učinci sumnje i sumnjanja.

"Postavom u kojem se izmjenjuju radovi odabranih umjetnika upravo je izložba poput sumnje dio živog kreativnog procesa u kojemu se na vrlo zoran način ukazuje na odnose umjetnosti i stvarnosti u njenim pluralnim dimenzijama s ciljem da se iznova postave suštinska pitanja o specifičnim funkcijama umjetnosti", ističe se u najavi.

Kako se dodaje, riječ je o intrigantnoj i idealnoj temi u aktualnom trenutku, kada se sve dovodi u sumnju, kada je epidemija koronavirusa suspendirala svakodnevni život i kada je vrijeme da preispitujemo i sebe same, i život i stvaralački poticaj i njegov opći smisao.

Na izložbi sudjeluju Damir Babić, Gordana Bralić, Damir Fabijanić, Eugen Feller, Mladen Galić, Nina Ivančić, Dean Jokanović Toumin, Mihael Klanjčić, Jelena Kovačev, Zlatko Kozina, Ivan Kožarić, Ivica Malčić, Mia Maraković, Marija Matić, Ana Mušćet, Jelena Petric, Ante Rašić, Ivo Šebalj, Ljerka Šibenik, Tanja Škrgatić, Ivan Tudek, Nikola Ukić, Iva Vraneković, Igor Zdunić.

Opsežna publikacija uz izložbu objedinjuje sve radove kroz sva tri postava i tekstove autorice Snježane Ban te predgovore Antuna Vujića, Deana Jokanovića Toumina, Damira Sokića i Blaženke Perice.

12.09.2020. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno