« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Drugi dan štrajka Luftanse izazvao posljedice

Veći učinci se očekuju sredinom i krajem tjedna

Oko 10% osoblja je u štrajku
Oko 10% osoblja je u štrajku (AFP)
Više o

Lufthansa

,

štrajk

Štrajk radnika Lufthanse počeo se drugog dana trajanja osjećati i u redovitom zračnom prometu tako da je u utorak ta zrakoplovna kompanija bila prisiljena otkazati 70 letova u domaćem prometu.

"Mi smo usprkos štrajku bili prisiljeni otkazati samo tri posto od ukupnog broja dnevnih letova", priopćila je uprava Lufthanse. Letovi su otkazani jer devet zrakoplova nije moglo poletjeti zbog toga što nad njima, zbog štrajka tehničkog osoblja, nije mogao biti obavljen redoviti pregled.

Uprava Lufthanse, koja posjeduje 520 zrakoplova, ustvrdila je da štrajk osoblja, kojem se drugog dana priključilo oko 4000 od ukupno 52.000 zaposlenih, nije u većoj mjeri utjecao na redovito odvijanje prometa niti je uzrokovao kašnjenja.

"Situacija je mirna i pod kontrolom", priopćila je Lufthansa.

Sindikat zaposlenika u uslužnim djelatnostima "Verdi" našao se jučer na udaru kritika nakon što se pokazalo da dugo najavljivani štrajk ne pokazuje gotovo nikakvog učinka.

Predstavnici Verdija u utorak su ustvrdili da će štrajk pokazati učinke i "udariti Lufthansu tamo gdje je najosjetljivija" tek sredinom i krajem tjedna.

"Sljedećih dana sve će više i više Lufthansinih zrakoplova ostajati na zemlji", rekao je predstavnik Verdija Gerold Schaub.

Verdi za zaposlenike Lufthanse traži 9,8 posto veće plaće dok uprava tvrtke nudi 6,7 posto.  (HINA)

29.07.2008. 21:01:36
Novi komentar
nužno
nužno