« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
MONSTRUM

Dragan Paravinja osuđen na 40 godina zatvora

Nepravomoćna presuda donesena je danas u Šibeniku, a novinari nisu imali prilike čuti obrazloženje presude

Dragan Paravinja dobio je maksimalnu kaznu zatvora
Dragan Paravinja dobio je maksimalnu kaznu zatvora (Arhiva)
Više o

zatvor

,

presuda

,

Antonija Bilić

,

Dragan Paravinja

Dragan Paravinja osuđen je danas nepravomoćno na 40 godina jedinstvene zatvorske kazne na Županijskom sudu u Šibeniku. Sutkinja Nives Nikolac isključila je javnost iz sudnice nakon izricanja presude, pa novinari nisu mogli čuti obrazloženje presude.

Paravinja je optužen za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić i pokušaj silovanja još jedne djevojke. 

Sudski je postupak počeo 22. ožujka ove godine, a saslušano je četrdesetak svjedoka i pregledan video materijal kojim je Državno odvjetništvo pokušalo dokazati kretanje Dragana Paravinje na dan kad je Antonija Bilić nestala.

Vjerojatno zadnji udarac su mu zadali sudski vještaci koji su svjedočili o biološkim tragovima pronađenim u njegovom kamionu, to jest slini, krvi i kosi nestale Antonije Bilić

Podsjećamo, nesretna Antonija Bilić nestala je 7. lipnja 2011. godine, a svjedoci su je vidjeli posljednji puta na mostu preko Čikole kako ulazi u Paravinjin kamion. Nakon nestanka pokrenuta je najopsežnija potraga u povijesti, a niti policija niti GSS nisu uspjeli pronaći tijelo Antonije Bilić.

Dragan Paravinja je uhićen u Bosni i priznao je ubojstvo, no zanijekao ga je po izručenju Hrvatskoj, tvrdeći da je bio pod pritiskom i do kraja suđenja tvrdio je da nije kriv.

19.10.2012. 11:32:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Mario
    19.10.2012. 12:17
    Nadam se da presuda nece biti ugrozena na sljedecoj instanci;uzevsi u obzir nepronalazenje tijela,svaka cast sutkinji na odlucnosti pri izricanju kazne jer previse nasilja u nasem drustvu ne biva adekvatno sankcionirano.
Novi komentar
nužno
nužno