objavljeno 19.10.2012. 11:32:00
MONSTRUM

Dragan Paravinja osuđen na 40 godina zatvora

Nepravomoćna presuda donesena je danas u Šibeniku, a novinari nisu imali prilike čuti obrazloženje presude

Dragan Paravinja dobio je maksimalnu kaznu zatvora
Dragan Paravinja dobio je maksimalnu kaznu zatvora (Arhiva)

Dragan Paravinja osuđen je danas nepravomoćno na 40 godina jedinstvene zatvorske kazne na Županijskom sudu u Šibeniku. Sutkinja Nives Nikolac isključila je javnost iz sudnice nakon izricanja presude, pa novinari nisu mogli čuti obrazloženje presude.

Paravinja je optužen za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić i pokušaj silovanja još jedne djevojke. 

Sudski je postupak počeo 22. ožujka ove godine, a saslušano je četrdesetak svjedoka i pregledan video materijal kojim je Državno odvjetništvo pokušalo dokazati kretanje Dragana Paravinje na dan kad je Antonija Bilić nestala.

Vjerojatno zadnji udarac su mu zadali sudski vještaci koji su svjedočili o biološkim tragovima pronađenim u njegovom kamionu, to jest slini, krvi i kosi nestale Antonije Bilić

Podsjećamo, nesretna Antonija Bilić nestala je 7. lipnja 2011. godine, a svjedoci su je vidjeli posljednji puta na mostu preko Čikole kako ulazi u Paravinjin kamion. Nakon nestanka pokrenuta je najopsežnija potraga u povijesti, a niti policija niti GSS nisu uspjeli pronaći tijelo Antonije Bilić.

Dragan Paravinja je uhićen u Bosni i priznao je ubojstvo, no zanijekao ga je po izručenju Hrvatskoj, tvrdeći da je bio pod pritiskom i do kraja suđenja tvrdio je da nije kriv.

19.10.2012. 11:32:00
http://m.metro-portal.hr/dragan-paravinja-osudjen-na-40-godina-zatvora/74426/