« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
CRVENI KARTONI

Donald Tusk zbog lobiranja smijenio tri ministra

Skandal je izbio kada su političari pokušali isposlovati blokadu dodatnog oporezivanja industrije igara na sreću

Donald Tusk
Donald Tusk (Getty Images)
Više o

Poljska

,

Donald Tusk

,

lobiranje

,

smjena ministara

,

Građanska platforma

,

igre na sreću

Poljski premijer Donald Tusk u utorak je imenovao tri nova ministra na mjesta onih koji su dali ostavke zbog skandala koji je izbio oko lobiranja u korist industrije igara na sreću i naštetio ugledu njegove stranke Građanska platforma godinu dana prije predsjedničkih izbora.

Skandal je izbio nakon napisa u jednom poljskom dnevnom listu o lobiranju političara kako bi se blokirale odluke o dodatnom oporezivanju industrije igara na sreću.

Na čelu ministarstva pravosuđa, umjesto Andrzeja Czume optuženog da je prebrzo stao u obranu političara optuženih za lobiranje, bit će Krzysztof Kwiatkowski koji je do sada bio zamjenik ministra. Novi ministar unutarnjih poslova bit će Jerzy Miller, a ministar sporta Adam Giersz.

Konačne Tuskove odluke, rečeno je, ovisit će o nalazima povjerenstva koje isputuje skandal u vezi s lobiranjem za industrije igara na sreću.

Tusk je prošli tjedan otpustio ravnatelja središnjeg ureda za borbu protiv korupcije i prihvatio ostavke ministra pravosuđa, zamjenika ministra gospodarstva i zamjenika premijera koji je bio i na čelu ministarstva unutarnjih poslova. (hina/metro-portal)

13.10.2009. 20:34:03
Novi komentar
nužno
nužno