« Kazalište
objavljeno prije 5 godina
NAJAVE

Domestic u SubSceni 27. travnja

S izvedbom Domésic autorice žele kroz koreografski i skulpturalni pristup, istražiti na koji način smo međusobno ovisni o stvarima i kako možemo transformirati domaći objekt u "umjetničku skulpturu" kroz koreografski dijalog

Domestic
Domestic (SubScena)
Više o

Subscena

,

Stephanie Felber

,

Luise Lochmann

,

Domestic

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu - Domestic autorica  Stephanie Felber I Luise Lochmann,u subotu 27.travnja 2019. u 20:00 sati u Filmskom studiu Medika, Pierottijeva 11, Zagreb.  

S izvedbom Domésic autorice žele kroz koreografski i skulpturalni pristup, istražiti na koji način smo međusobno ovisni o stvarima i kako možemo transformirati domaći objekt u "umjetničku skulpturu" kroz koreografski dijalog

O IZVEDBI

Stephanie Felber i Luise Lochmann tijekom boravka u dijalogu između objekata i koreografskih struktura.

Okruženi smo objektima i koristimo stvari u našem svakodnevnom životu uglavnom bez naše svijesti o tome kako djelujemo s njima i kako gradimo ovisnost s njima.
Kako ćemo reagirati ako objekt više nije tamo?

Kroz koreografski dijalog želimo istražiti na koji način smo međusobno ovisni o stvarima i kako možemo pretvoriti domaći objekt u „skulpturu".
izvode: Stephanie Felber, Luise Lochmann

O izvođačima:

Stephanie Felber - Rođena u Münchenu, djeluje u presjeku vizualnih i izvedbenih umjetnosti. Njena djela predstavljena su u Münchenu, Španski Borci Kulturni Centar, (JSKD) Javni sklad RS za kulturne dejavnosti i Festival ŽIVA Ljubljana, Quartier am Hafen Cologne, Mediteranski Plesni Center Svetvincenat, Shawbrook Ireland, Museum der bildenden Künste Leipzig, Dock11 Berlin, 19. MEĐUNARODNI FESTIVAL FAKI Zagreb. Redovito je nagrađivana podrškom kulturnog odjela Münchena, Goethe Instituta, Bavarske nacionalne udruge za suvremeni ples (BLZT), sredstvima Bavarskog nacionalnog ministarstva obrazovanja, kulture, znanosti i umjetnosti, te Kunstsalonstiftung Quartier am Hafen Cologne.

Kao izvedbena umjetnica radila je s Tinom Seghalom, Susanne Linke, Chrisom Zieglerom, Tedom Stofferom, Lisom Nelson, Nigelom Charnocom, Benoîtom Lachambreom, i raznim minhenskim koreografima, kao i sound art umjetnicima Allardom van Hoornom, redateljicom Tommom Galonskom i Alexeijem Sagererom.

Luise Lochmann - diplomirala ples 2014. u Münchenu, gdje živi i radi kao slobodna plesna umjetnica, učiteljica plesa i koreografkinja. 2016. angažirana je od strane Strado Compagnia Danza u Ulmu, te D4Dance Germany Company u Münchenu. Krajem 2016. započinje suradnju u duetu, povodom koje postaje rezidenticom Tanztendenz München, i kreira "Enthüllung" (čiji fragmenti su prikazani na Hier = Jezt festivalu plesa u Münchenu. U lipnju/srpnju 2017. Luise radi na projektu plesnog filma sa Stephanie Felber, koji je podržan od strane Grada Münchena.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje podržavaju rad AKC. 

26.04.2019. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno