« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
panika

Lažne dojave o bombama na fakultetima

Pozivi stigli s govornice u blizini Ekonomskog fakulteta, od bombi ni traga.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

bomba Ekonomski fakultet

,

bomba Filozofski fakultet

U 10.53 nepoznata ženska osoba dojavila je da se na Filozofskom fakultetu nalazi bomba, a svega nekoliko minuta kasnije muški je glas objavio istu stvar za Ekonomski fakultet. Izuzetno brzom akcijom policije oba su fakulteta ispražnjena u samo nekoliko minuta i opkoljena jakim snagama policije.

Počela je potraga za bombama, kao i istraga vezana uz telefonske pozive, svi prilazi fakultetima su blokirani i očekuju se detaljnije informacije.

- Pregled fakulteta vrše pripadnici protuekplozijskog odjela - rekla je glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba, koja zasad nema više podataka o tom slučaju.

Na Filozofskom su fakultetu zbog dojave odgođene sve aktivnosti planirane za danas, a  između ostalog propale su promocija diplomiranih studenata te ispitni rok što je rastužilo velik broj 'filozofa'. Naime, nekima od njih je na promociju došla rodbina iz daljih krajeva čiji se posjet Zagrebu sada, nakon navodne bombe, nažalost pokazao uzaludnim. No, nakon što je policija obavila protueksplozivni pregled utvrđeno je da nema bombe na fakultetu, pa su studenti pušteni natrag u zgradu.

Dekan Ekonomskog fakulteta Darko Tipurić obratio se novinarima rekavši kako on zajedno sa policijom u zgradi fakulteta utvrđuje što se dogodilo te kako su sva današnja predavanja odgođena. Dodao je kako je to jedini logični potez u ovakvoj situaciji.

Naveo je i kako ovakve dojave o bombama nisu česte te kako se ovo u njegovom mandatu dogodilo po prvi put.

Policija je priopćila da su oba poziva došla s govornice u blizini OTP banke u ulici Donje Svetice, a nakon pregleda su oba fakulteta otvorena, no Ekonomski je fakultet odlučio odgoditi današnju nastavu. Ironično, u općoj panici studenti u kantini tog fakulteta nisu bili evakuirani s ostalima.

 

20.02.2009. 11:51:31
Novi komentar
nužno
nužno