« Život
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
LJUBAV JE MOGUĆA

Dojadilo vam je biti solo? Promijenite život u 6 koraka

Solo ste? Osjećate se kao Pale sam na svijetu? Ljeto je i zaljubljeni parovi su svuda oko vas: na plaži, u parku, u kafiću...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

samci

,

veze

,

samoća

,

usamljenost

Naravno da se radi samo o iluziji, jer posljednje statistike pokazuju kako je samaca sve više. Zbog čega se onda, sve više samaca srami svojeg statusa? Ne postoji društvena stigma kada ste u 20-tima, no jednom kada pređete 30-tu počinju se rojiti negativne misli. "Hoću li biti sam/a cijelog života? Što nije u redu samnom?"

Pogledajte što savjetuje Andrew G. Marshall, autor knjige "Zamka za samce: Kako je izbjeći i pronaći pravu ljubav?", koja je trenutno bestseler u Britaniji.

1. Prihvatite nasljeđe svojih roditelja - razumijevanje našeg emocionalnog nasljeđa najvažniji je faktor u nalaženju pravog partnera. Odnos naših roditelja - kako komuniciraju ili se mire nakon svađe - ostavlja otiske na nama samima. Isto tako, naša veza sa svakim od roditelja određuje izbor našeg partnera: djevojka koja nije imala oca smatrat će da je nitko istinski neće voljeti. Uzmite si vremena kako biste rješili problem u korijenu, umjesto da ga iznosite pred svog budućeg partnera.

2. Shvatite svoje navike i proširite vidike - proučite svoje afinitete i ponašanje kada su u pitanju veze. Postoje li kakve navike? Izlazite samo sa "zločestim dečkima"? Privlače vas avanturistice? Bez obzira o čemu se radilo, isprobajte nešto drugo, jer ovo očito ne funkcionira. Shvatite da slično privlači slično. Ako ste cijelo vrijeme mrzovoljni i očajni, privlačit ćete ljude s takvim mentalnim sklopom.

>> Kad smo spremni za ozbiljnu vezu

3. Riješite sve zaostatke iz prošle veze - ako niste raskrstili sa svojom prošlom vezom i uzeli si vremena za oporavak, onda riskirate ponavljanje istih pogrešaka u sljedećoj. Možda vas stopiraju stvari poput želje za osvetom, gorčina, ili pak želite ostati u dobrim odnosima odmah nakon prekida? Kako biste se oporavili i krenuli dalje uzmite si pauzu. Period od 6 mjeseci dovoljno je vremena da riješite sve ostatke iz prošle veze.

4. Promijenite svoj pogled na ljubav - postoje dva tipa ljudi, oni koji izlaze malo i oni koji izlaze puno, tj. introvertirani i ekstrovertirani. Ako malo izlazite umanjujete šanse da upoznate osobu koja vam odgovara. Postoji mnogo načina da upoznate nove ljude, osim da obilazite zadimljene klubove. Oni koji pak mnogo izlaze, možda bi trebali preispitati što točno traže. Imate li previsoke kriterije ili otpisujete ljude prema neosnovanim predrasudama?

5. Nemojte suditi odmah na početku veze - prirodno je da želite brzu procjenu vaše kompatibilnosti, no bitno je ne previše analizirati i pustiti da iskustvo donese još informacija. Privlačnost traje ipak duže od 30 sekundi. Bazirana je na sličnim interesima i vremenu koje provedete skupa, stoga pustite da se stvari razvijaju. Nema ništa lošeg u sporom zaljubljivanju.

6. Procijenite nakon tri mjeseca - tri mjeseca je dovoljno vrijeme da vidite u kojem se smjeru kreće vaša veza. Jesu li vas prestali zanimati drugi ljudi? Možete li se nazvati dečkom i curom? Imate li dobru komunikaciju? Opušteni ste kada ste zajedno? Tko ulaže najviše energije u razvoj veze? Tko zove? Tko predlaže aktivnosti? Ponekad je bolje prekinuti vezu, nego ulagati beskonačne količine energije u nešto što od početka ne funkcionira.

02.08.2010. 22:16:00
Novi komentar
nužno
nužno