« Putovanja
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
100 GODINA

Dogovoreno krstarenje istom rutom kojom je plovio Titanik

Kruzer Balmoral na stogodišnjicu potonuća Titanika u travnju 2012. plovit će istom rutom

Titanik
Titanik (Wikipedia)
Više o

Titanik

,

krstarenje

,

Mustafa Abdel Džalil

U travnju 2012., kada se navršava stogodišnjica potonuća Titanika, jedan će prekooceanski putnički brod, na kojemu će se nalaziti i članovi obitelji žrtava brodoloma, krenuti na krstarenje istom rutom kojom je plovio legendarni parobrod.

Kruzer Balmorala trebao bi 8. travnja 2012. isploviti iz luke Southampton, a 14. travnja doploviti do mjesta na kojemu se nalazi olupina Titanika. Na putovanju će putnici posjetiti francuski Cherbourg i irski Cobh, izjavio je predstavnik britanske putničke agencije Miles Morgan Travel, koja organizira putovanje.

Balmoral će preploviti sjeverni dio Atlantika, a u noći na 15. travnja 2012. stići će i do mjesta na kojemu je Titanik udario u santu leda, pri čemu je poginulo 1.500 putnika. U znak sjećanja na žrtve brodoloma, osam kilometara iznad olupine Titanika održat će se posebna ceremonija. Brod će potom nastaviti putovanje prema newyorškoj luci.

Među putnicima će biti mnogobrojni članovi obitelji žrtava, ali i onih koji su preživjeli. Među njima je Jane Allen. "Rezervirali smo mjesto kako bismo odali počast našemu rođaku Thomasu Pearsu koji je tada poginuo, no njegova supruga je preživjela brodolom", rekla je.(hina/metro-portal)

15.08.2010. 17:55:00
Novi komentar
nužno
nužno