« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
svečano otvoren

Dođite na Markov sajam!

Središtem Zagreba danas se mogu susresti srednjovjekovni vitezovi, alkemičari, ulični zabavljači, dame, kmetovi i plemići...

Više o

zagreb-info

,

Markov sajam

Danas je na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu točno u podne uz zvukove bubnjeva, pucnjeve mušketa i pod voditeljskom palicom „srednjevjekovnih uličnih zabavljača“ Dreleta i Darka Janeša svečano otvoren deveti po redu Markov sajam. Središtem Zagreba danas se mogu susresti srednjovjekovni vitezovi, alkemičari, ulični zabavljači, dame, kmetovi i plemići, a sve zbog toga što se devetu godinu zaredom održava Markov sajam.

Organizatori ovog kulturnog i zabavnog događaja su popularni zagrebački ulični svirači Miran Hadži-Veljković i Zlatko Petrović, javnosti poznati i kao Kraljevi ulice. Višegodišnji partner u kreiranju programa je TZ grada Koprivnice, a potporu cijeloj organizaciji daje i TZ grada Zagreba. Tijekom službenog dijela otvaranja obratio se gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, a Markov sajam otvorenim je proglasio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Tijekom popodneva brojni građani i gosti Zagreba obilaze Markov sajam na kojem različite proizvode izlažu obrtnici iz Koprivnice, Varaždinske županije te Zagreba i Zagrebačke županije. Markov sajam otvoren je do nedjelje posljepodne, a organizatori pozivaju građane da ga posjete i dožive Zagreb kakav je bio prije više stotina godina. 

 

21.05.2009. 17:02:05
Novi komentar
nužno
nužno