« Kazalište
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca

Dodjelom nagrada svečano je zatvoreno 8. Osječko ljeto kulture

Olgu Pakalović najboljom ocijenila dva ocjenjivačka suda

Šumske vile iz Držićeve predstave Grižula u režiji Zlatka Svibena
Šumske vile iz Držićeve predstave Grižula u režiji Zlatka Svibena (Igor Sambolec / CROPIX )
Više o

Osječko ljeto kulture

,

Olga Pakalović

,

Grižula

,

Kazalište lutaka Zadar

Stručni ocjenjivački sudovi Osječkoga ljeta kulture i Glasa Slavonije istoga su mišljenja. Mlada dramska umjetnica Olga Pakalović trijumfirala je na ovogodišnjoj, ujedno i prvoj dodjeli nagrada Osječkoga ljeta kulture.

Naime, Olga je dobila povelju Julije Knifer za najbolje pojedinačno ostvarenje Glasa Slavonije, te Nagradu s poveljom za najcjelovitije glumačko ostvarenje za kreaciju lika Une u predstavi Kos Davida Harrowera u režiji Zijaha A. Sokolovića i izvođenju u koprodukciji Gradskog kazališta Sisak i Zijaha A. Sokolovića. Presretna Olga Pakalović bila je nazočna dodjeli nagrada, a za nju je doista veliko iznenađenje bilo što su joj oba ocjenjivačka suda dala najvišu ocjenu.

40 je predstava na Osječkom ljetu kulture pogledalo 12 tisuća gledatelja

Na prijedlog Ocjenjivačkog suda Osječkog ljeta kulture Posebno priznanje s poveljom dodijeljeno je Kazalištu lutaka Zadar za iznimno uspješno izvođenje predstave Planine Petra Zoranića u režiji Marina Carića i prilagodbi Milene Dundov u sretno izrađenom ambijentalnom prostoru osječke Tvrđe za funkcionalnu i maštovitu scensku izvedbu.

Kada su oko ponoći doznali za ovu dodatnu nagradu Ocjenjivačkoga suda presretni su Zadrani produžili svoj boravak u Osijeku kako bi danas bili nazočni dodjeli. Nagradu s poveljom za ambijentalno najdojmljivije i cjelokupno najzahtjevnije ostvarenje stručni je Ocjenjivački sud dodijelio i predstavi Grižula Marina Držića.

Cjelovito praizvedenoj projekciji povodom obljetnice velikoga komediografa u režiji Zlatka Svibena i izvođenju ansambla Osječkoga ljeta kulture. Ova nagrada poseban je poticaj i pripada zapravo cijelome ansamblu koji je za ovu predstavu okupljen sa svih krajeva Hrvatske iz našeg Osijeka, Zagreba, Dubrovnika... što naš festival čini jednistvenim u zemlji, istaknuo je Sviben.

Osmu je ljetnu manifestaciju, zahvalivši se svim sudionicima i ansamblima, te posebno Organizacijskom odboru zatvorila članica poglavarstva za kulturu Mirjana Smoje. Naglasila je kako je glavni organizator Grad Osijek iznimno zadovoljan kada i od gostiju grada može čuti kako imamo najkvalitetniji program u čitavoj zemlji. Cilj i svrha festivala je publika, a njoj se posebno zahvaljujem, naglasila je Smoje dodavši kako je ovogodišnje programe Osječkoga ljeta, njih 40, pogledalo preko 12.000 gledatelja.

16.07.2008. 13:46:46
Novi komentar
nužno
nužno