« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
BAHATI MILORAD

Dodik više ne skriva ambicije: Republika Srpska sve je više država

"RS ima svoju vladu, svoje institucije, svoj teritorij, vlastiti narod. Drugim rječima, ona definitvno ima sve elemente postati državom. O tome nema dvojbe", izjavio je Dodik

Fotografija vijesti
Više o

Milorad Dodik

,

Republika Srpska

,

Bosna i Hercegovina

,

Daytonski sporazum

Republika Srpska na najboljem je putu da u bliskoj budućnosti postane samostalna država, a nedostaje joj tek međunarodno priznanje, rekao je danas Milorad Dodik, piše Hina.

"RS ima svoju vladu, svoje institucije, svoj teritorij, vlastiti narod. Drugim rječima, ona definitvno ima sve elemente postati državom. O tome nema dvojbe", izjavio je Dodik kako ga u četvrtak navodi entitetska novinska agencija SRNA.

Dodik je tu izjavu navodno dao nekim ruskim medijima, no nije pojašnjeno kada točno i kome.

Isti izvor prenosi Dodikovu ocjenu kako BiH postaje sve više podijeljena te kako se to vidi u svim aspektima života.

Ustvrdio je kako su i "bosanski muslimani sve manje entuzijastični" kada je rječ o potrebi opstanka BiH što, po njegovim rječima otvara mogućnost "drugačijeg razvitka BiH" u idućim desetljećima.

Sugerirajući kako je raspad BiH jedna od vjerojatnih opcija, Dodik je najavio kako će stoga RS nastaviti jačati svoje "državotvorne kapacitete", a u međuvremenu će inzistirati na zadržavanju postojeće razine automije i prava.

06.10.2011. 13:27:19
Novi komentar
nužno
nužno