« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Dodik: Odcijepit ćemo RS

Premijer Republike Srpske prijeti - priznanje ili razdruživanje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)
Više o

Republika Srpska

,

Milorad Dodik

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik sinoć je otvoreno zaprijetio odcjepljenjem Republike Srpske ako Bošnjaci i Hrvati u Parlamentu BiH ne priznaju postojanje Republike Srpske i ako  BiH prizna neovisnost Kosova.

- Ako nas (Republiku Srpsku) neće priznati i ako nam onemogućavaju razvoj, onda će vrijeme pokazati da je Republika Srpska izabrala jedini ispravan put - samoopredjeljenje do razdruživanja, to je jedino realno - izjavio je Dodik gostujući u programu Televizije Republike Srpske.

- Kada god krene priča da BiH treba priznati neovisnost Kosova, mi ćemo otpočeti priču o samostalnosti Republike Srpske - rekao je Dodik.

Ovakve Dodikove prijetnje odcjepljenjem Republike Srpske uslijedile su samo dan nakon što je u srijedu u Bruxellesu Upravni odbor Vijeća za provedbu mira (PIC) upozorio kako neće biti dopušteno odcjepljenje bilo kojeg entiteta od BiH.

Prošloga tjedna parlament Republike Srpske usvojio je rezoluciju kojom se najavljuje raspisivanje referenduma o nezavisnosti Republike Srpske ako većina zemalja EU prizna neovisnost Kosova i ako se bude negiralo postojanje Republike Srpske. (Hina) 

29.02.2008. 02:05:53
Novi komentar
nužno
nužno