« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 9 godina
NOVOSTI

Dodge M80 Concept

Odzvonilo je preglomaznim i rastrošnim velikim pick-upovima - dolaze novi manji po osjetno nižoj cijeni

Dodge M80 - mali slatki pickup
Dodge M80 - mali slatki pickup (Automania)
Više o

Chrysler

,

Dodge M80

,

pickup

Amerikanci su i dalje ludi za pick-up vozilima, a tek unazad desetak godina zbog ekologije i oštrog smanjenja potrošnje goriva dolazi pod udar i ovakav tip vozila na američkim cestama.

No, dugogodišnje navike i tradicija teško se mijenjaju preko noći. Proučavajući trenutačno situaciju na američkom tržištu stručnjaci su uočili da u ponudi nedostaju mali pick-upovi, te da je to kategorija vozila koja će u idućih nekoliko godina na američkom tržištu postati najtraženija.

Zato su u Chrysleru brzo reagirali i počeli ozbiljno razmišljati o malom pick-upu koji bi im trebao kao kompaniji osigurati značajan profit u nadolazećim godinama. Tipičan kupac u SAD takvog malog pick-upa bio bi mladi muškarac kojemu je to prvi pick-up koji kupuje u životu, a dodatni jamac dobroj prodaji je najavljena povoljna cijena.

Tako američkim kupcima i tržištu predstoji povratak srednjim i manjim pick-upovima koji su svoju najveću popularnost na tom tržištu imali 80-tih godina prošlog stoljeća, kada su prevladali ogromni i (pre)veliki pick-upovi koji se u europskim razmjerima zbog svojih velikih motora i (pre)velikih vanjskih dimenzija mogu već nazivati lakim kamionima.

Više pročitajte na Automania.hr.

20.07.2013. 19:01:00
Novi komentar
nužno
nužno