« Život
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ima 54 kg

Manekenka dobila otkaz jer je debela

POGLEDAJTE VIDEO - Ralph Lauren zbog debljine je otjerao manekenku koja nosi veličinu 4

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

debljina

,

manekenke

,

anoreksične manekenke

,

Filippa Hamilton

,

Ralph Lauren

Filippa Hamilton visoka je 174 cm, ima duge noge, lijepo oblikovano tijelo i samo 54 kilograma. Unatoč tome što se prema indeksu tjelesne mase (BMI), 23-godišnja manekenka smatra premršavom, nedavno je dobila otkaz zbog debljine.

Mlada Francuskinja bila je sedam godina zaštitno lice Ralpha Laurena, nosila je njegove kreacije na revijama, snimala reklame za promotivne kampanje i modne kataloge, ali je na kraju ostala potpuno zatečena iznenadnim prekidom suradnje.

„Dali su mi otkaz jer misle da imam previše kilograma i da više ne stanem u njihovu odjeću", požalila se lijepa Filippa medijima, iako s cijelom pričom isprva nije namjeravala izlaziti u javnost.

„Namjeravala sam sve to zadržati za sebe i okrenuti se budućnosti, ali kad sam vidjela svoju unakaženu fotografiju, odlučila sam istupiti u javnost", rekla je manekenka čiju su posljednju fotografiju stručnjaci iz kuće Lauren potpuno preradili.

Photoshopom su toliko istanjili tijelo da joj je glava na kraju izgledala šire od struka: „Bila sam šokirana kad sam ugledala to nenormalno mršavo tijelo s mojim licem."

Ralph Lauren se u međuvremenu ispričao manekenki za grotesknu fotografiju napomenuvši da su u njegovoj modnoj kući shvatili da su odgovorni za pretjerano retuširanje. No, dizajner je odbacio optužbe za otkaz zbog debljine: „Filippa je prekrasna, zdrava žena. Naš je poslovni odnos završio jer ona nije uspijevala ispuniti naše zahtjeve."

Filippa je za Laurena radila od svoje 15-te godine i vrlo ju je pogodila cijela situacija: „Bili smo kao obitelj, ali ja sam ponosna na svoj izgled i mislim da se anoreksičnim manekenkama šalje potpuno pogrešna poruka mladim djevojkama."

16.10.2009. 10:21:45
Novi komentar
nužno
nužno