« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
novo na tržištu

Dizajnirane posebne gaće za ljevoruke muškarce

Ljevacima klasične gaće predstavljaju problem jer moraju izvesti poseban manevar kako bi postigli jednak učinak koji dešnjaci izvode s lakoćom

(Wikipedia)
Više o

Hom

,

gaće za ljevake

,

Debenhams

,

Rob Faucherand

Britanska robna marka Hom uskoro će lansirati liniju gaća za ljevoruke muškarce.

Nova linija tog poznatog britanskog proizvođača muškog donjeg rublja imat će horizontalni umjesto klasičnog vertikalnog otvora do kojeg se lakše može doprijeti ako ste dešnjak. Time će se prekinuti tradicija izrade muškog donjeg rublja koja traje već 75 godina.

- Ovo je ključni korak koji vodi prema jednakosti ljevorukih muškaraca s dešnjacima - izjavio je Rob Faucherand iz robne kuće Debenhams.

Gotovo 10 posto muškaraca u Velikoj Britaniji su ljevaci, no muške gaće tradicionalno imaju otvor na desnoj strani još od vremena kad su izumljene, 1935. godine.

Posljedica toga je da ljevoruki muškarci moraju posegnuti mnogo dublje u svoje gaće, čime izvode manevar u obliku slova Z preko dva kuta od 180 stupnjeva, a sve to kako bi postigli rezultat koji dešnjaci postižu s lakoćom, poručuju iz Debenhamsa.

Bokserice su tako sa svojim prilagodljivim otvorom u sredini postale jedini izbor ljevorukih muškaraca.

Nova linija gaća mnogo znači jer ljevaci konačno mogu otići u kupaonicu jednako brzo i učinkovito kao i dešnjaci.

- Promjena otvora s vertikalnog na horizontalni možda se čini kao maleni korak, ali velika je to prekretnica koju su mnogi čekali - zaključuje Rob Faucherand.

24.09.2009. 17:20:03
Novi komentar
nužno
nužno