« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Pukni puško...

Divovska beba od 8,7 kilograma

Jedna žena iz Indonezije rodila je bebu tešku čak 8,7 kilograma, najtežu ikad zabilježenu u toj zemlji.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Telegraph)
Više o

Indonezija

,

divovska beba

Beba koja još uvijek nema ime, dugačka je 62 centimetra, a rođena je uz pomoć carskog reza. ˝Zbog neuobičajene težine djeteta operacija je bila rizična, posebno proces vađenja iz maternice. Beba ima zaista velike noge˝ objasnio je doktor Binsar Sitanggang.  

Dječak je u dobrom stanju unatoč tome što su mu u početku morali davati kisik kako bi prevladao probleme s disanjem. ˝Ima vrlo jak apetit, jede non-stop. Radi se o nevjerojatnom djetetu, a plač mu nije kao u obične bebe. Doista je glasan˝ dodaje dr. Sitanggang.  

Njegova masivna veličina najvjerojatnije je rezultat dijabetesa kod njegove majke, smatraju liječnici. Dovedena je u bolnicu uslijed komplikacija s trudnoćom, a to joj je četvrto dijete.

Naime kada je kod majke dijabetičara nivo glukoze prevelik, dijete može primiti previše šećera te stoga narasti izvan uobičajenih proporcija.

Najteža beba ikada rođena, kako navodi Gunnessova knjiga rekorda, jest kanađanka Anna Bates koja je na ovaj svijet došla 1879. Težila je nevjerojatnih 10,8 kilograma, a umrla 11 sati nakon rođenja.

24.09.2009. 10:35:02
Novi komentar
nužno
nužno