« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
51/59

Digitalni TV signal u utorak stiže u Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju

Građanima se preporuča da provjere i prema potrebi nabave prikladnu TV antenu ili prijemnik

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

digitalna televizija

,

HAKOM

,

digitalna TV

Stanovnici Zadarske i Šibensko-kninske županije od sutra u 23,59 sati više neće moći pratiti TV program u staroj analognoj tehnici, a emitiranje programa nacionalnih nakladnika - HRT 1, HRT 2, NOVA TV i RTL, na području tih županija bit će nastavljeno putem digitalne zemaljske televizije na kanalu 51., odnosno 59.

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) priopćila je danas kako će se program lokalnih TV postaja koje još nisu uvele digitalnu infrastrukturu u međuvremenu eksperimentalno digitalno prenositi na 31. kanalu.

Stanovnicima Zadarske i Šibensko-kninske županije preporuča se da provjere i prema potrebi nabave TV antenu (u većini slučajeva će biti dostatna ona koju su koristili do sada) ili TV prijamnik s mogućnošću prijama i reprodukcije digitalnog signala.

Građanima se savjetuje da najprije provjere podržava li njihov postojeći TV prijamnik digitalni način rada.

Građani koji se koriste zajedničkim antenskim sustavom (primjerice stanari zgrada) trebaju se obratiti upravitelju zgrade, odnosno objekta.

Svi oni koji TV program prate putem kabelske, satelitske ili internetske televizije ne trebaju nabavljati nikakvu dodatnu opremu i poduzimati ikakve radnje, obzirom da prelazak na digitalno emitiranje utječe isključivo na "klasični" prijam TV programa putem zemaljskih antena.

Detaljnije informacije vezano uz prelazak na digitalno emitiranje signala moguće je saznati putem internetskih stranica Vlade Republike Hrvatske na adresi www.vlada.hr/dtv, te putem pozivnog centra Vlade na besplatnom telefonu 0800 11 2011 (radnim danom od 8 do 20 sati). Dodatne informacije moguće je dobiti i putem Hrvatske televizije na internetskim stranicama www.hrt.hr/dvbt i putem upita na adresu elektroničke pošte dvbt@hrt.hr. (hina/metro-portal)

29.03.2010. 15:29:40
Novi komentar
nužno
nužno