« Film
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
RAF

Deveta Revija amaterskog filma u kinu Grič od 21. do 27. ožujka

Najveći festival amaterskog i neprofesijskog filma u regiji otvorit će projekcija najboljih filmova po izboru publike s prošlogodišnje revije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (revijaamaterskogfilma.hr)
Više o

RAF

,

Revija amaterskog filma

,

kino Grič

Deveta Revija amaterskog filma RAF, na kojoj će se prikazati skoro 200 filmova u glavnom programu i pedesetak u popratnima, održat će se od 21. do 27. ožujka u zagrebačkom kinu "Grič", najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Taj najveći festival amaterskog i neprofesijskog filma u regiji otvara projekcija najboljih filmova po izboru publike s prošlogodišnje revije, a službeno otvorenje je 22. ožujka.

Filmovi glavnog programa podijeljeni su u četiri kategorije - "RAF kratkiši", "Srednji metar", "Dugi metar" i "Kids&Teens".

Vanja Daskalović, programska koordinatorica Revije, izdvojila je program "RAF preporučuje" koji u središnjem terminu prikazivanja nudi odabir kvalitetnijih radova prijavljenih na natječaj, a središnji termin dobit će i izabrani niskobudžetni filmovi.

Sanja Zanki, koordinatorica "Kids&Teens" programa, istaknula je da, sudeći po čak 68 prijavljenih dječjih filmova svih žanrova iz cijele Hrvatske i regije, za tu kategoriju nema recesije.

Popratni dio Revije donosi program "RAFovci su odrasli" s filmovima autora koji su na RAF došli kao amateri, a sada su profesionalci. U tom programu prikazat će se, među ostalim, premijere međunarodno nagrađivanih srpskih filmova "Jesen u mojoj ulici" Miloša Pušića i "Srce je mudrih u kući žalosti" Marina Maleševića.

RAF donosi još novije radove Akademskog filmskog centra iz Beograda i program "Alternativni film u Beogradu 1950.-1990.", te radionice sinkronizacije animiranog filma, stvaranja kratkog filma i lomografije, fotografiranja bez pravila.

RAF nema stručnog žirija, selekcije i nagrada. Organizator je udruga FAR, a ove godine Revija se održava u preuređenom kinu "Grič". (hina/metro-portal)

17.03.2010. 16:30:16
Novi komentar
nužno
nužno