« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
TKO JE NA POPISU?

Devet ministara upisano u Registar branitelja

Članovi Vlade zajedno imaju 73 mjeseca ili nešto više od šest godina braniteljskog staža

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Damir Bajs

,

Darko Milinović

,

Ivan Šuker

,

Božidar Pankretić

,

Tomislav Ivić

,

Božidar Kalmeta

,

Petar Čobanković

,

Ivan Šimonović

,

Radovan Fuchs

,

registar branitelja

Registar branitelja koji je jučer neočekivano objavljen na internetu uzburkao je hrvatsku političku scenu, a ponajviše branitelje koji godinama uživaju u povlasticama iako nikad nisu bili u ratu.

Za osobama koje su registar objavile intenzivno se traga, a mediji su počeli nagađati o tome čija se imena sve nalaze na popisu kojeg se godinama skriva od javnosti.

Prema informacijama koje je objavio Novi list, na popisu se nalazi devet ministara iz aktualne vlade Jadranke Kosor: Darko Milinović, Ivan Šuker, Petar Čobanković, Božidar Pankretić, Božidar Kalmeta, Damir Bajs, Ivan Šimonović, Radovan Fuchs i Tomislav Ivić.

Spominju se i imena Tomislava Karamarka i Branka Vukelića, ali nitko od njih nije ratovao na matičnim područjima. Članovi Vlade zajedno imaju 73 mjeseca ili nešto više od šest godina braniteljskog staža.

Najduži staž od ministara obrane imao je Gojko Šušak i to od 4. ožujka 1991. do 30. lipnja 1996. godine.

U međuvremenu se saznalo da se server za stranicu registarbranitelja.com nalazi u Americi, ali je poslužitelj Invisihosting odlučno odbio Hrvatskoj ustupiti bilo kakve informacije o svom klijentu.

07.04.2010. 12:37:13
Novi komentar
nužno
nužno