« Film
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
TFF

Deseti Tabor Film Festival od 8. do 14. srpnja

Međunarodni festival kratkometražnoga filma u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji donosi više od stotinu filmova

Deseti Tabor Film Festival
Deseti Tabor Film Festival (TFF)
Više o

Tabor Film Festival

,

kratkometražni film

Deseti Tabor Film Festival, međunarodni festival kratkometražnoga filma koji će se održati od 8. do 14. srpnja u Kumrovcu i Velikom Taboru kod Desinića, u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji donosi više od stotinu filmova, a prikazat će i kratkometražne filmove nominirane za nagradu Europske filmske akademije te odabrane radove s festivala iz Gruzije, Francuske i Japana.

U domaćoj konkurenciji jubilarnog izdanja festivala prikazat će se, među ostalim, filmovi "Prva dama Dubrave" mlade redateljice Barbare Vekarić o reperici Amri i "Točkica na nosu" Filipa Mojzeša, dok će se u međunarodnoj natjecati 67 filmova iz trideset država.

Među njima su "Tram", pobjednički film ovogodišnjeg festivala u Annecyju, kosovski film "Povratak" koji je ove godine bio u konkurenciji Sundance film festivala, norveški "Tube Atlanic" koji je bio nomiran za Oscara i eksperimentalni dokumetarac "Strokkur" portugalskog redatelja Joao Salaviza koji je za svoj film "Arena" dobio Zlatnu palmu u Cannesu. Među filmovima Europske Filmske Akademije je i "The Wholly Family" proslavljenog britanskog redatelja Terry Gilliama.

Ovogodišnja zemlja-partner festivala je Poljska, stoga je priređen i program poljskih filmova snimljenih od 2007. do danas, te filmski program uglednog poljskog profesora i redatelja Hieronima Neumanna koji će u Taboru održati i radionicu na temu animacije.

Za najmlađe na programu su filmovi s "KIKI Tabora", prvog međunarodnog festival dječjeg filma održanog u sklopu Tabor Film Festivala.

O pobjedniku ovogodišnjeg jubilarnog Tabora odlučit će šesteročlani žiri istaknutih filmaša - Hieronim Neumann (Poljska), Irena Krčelić (Hrvatska), Juraj Lerotić (Hrvatska), Tomek Gestwicki (Poljska), Robert - Jean Lacombe (Švicarska) i Miha Knific (Slovenija).

Organizator festivala, udruga Gokul - Građanska organizacija za kulturu, najavljuje i besplatni kamp za posjetitelje, a detaljni program nalazi se na www.taborfilmfestival.com.


02.07.2012. 17:15:00
Novi komentar
nužno
nužno