« Znanost
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
LUDILO

Demonstracija kung-fu energije u CERN-u

Redovnice, rodom s područja Himalaja, u kung fu pozama demonstrirale su kung-fu udarce rukama i nogama

Redovnice demonstriraju kung fu pred CERN-om
Redovnice demonstriraju kung fu pred CERN-om (CERN)
Više o

CERN

,

kung fu

,

budističke redovnice

,

demonstracija

,

Gyalwang Drukpa

Dvanaest kung fu redovnica iz jednog budističkog reda demonstriralo je svoje borilačke vještine zapanjenim znanstvenicima u CERN-u, dok je njihov duhovni vođa objašnjavao da je njihova energija nalik onoj koju ima svemir.

Redovnice, rodom s područja Himalaja, u kung fu pozama demonstrirale su udarce rukama i nogama tijekom obilaska istraživačkog centra u kojem fizičari na rubu znanosti istražuju podrijetlo svemira.

"Muškarci i žene imaju različite energije", rekao je Njegova Svetost Gyalwang Drukpa, redovnik čiji je položaj u budističkoj hijerarhiji tek neznatno niži od dalaj-laminog. "I muška i ženska energije nužne su za boljitak svijeta", dodao je.

To je, po njegovim riječima, znanstveno načelo, koje je "jednako važno kao odnos između Sunca i Mjeseca" i po značenju slično sudaru čestica u golemom CERN-ovom stroju "Big Bangu" LHC-u. Redovnice, vitke tinejdžerke obrijanih glava i iznimne tjelesne spreme, kimale su mudro glavom na te riječi.

No 49-godišnji Gyalwang Drukpa, koji je na čelu jedne od novih škola tibetanskog budizma, raširene po Nepalu i Indiji, od svoje četvrte godine, naglasio je da je cilj ovakvih posjeta i promicanje jednakosti spolova.

Vodeći redovnice po svijetu i omogućujući da ljudi posvuda vide njihove borilačke vještine, koje su donedavno bile potpuno zabranjene ženama u Tibetu, on se, kako je rekao, "nada da će podići svijest o jednakosti spolova i potrebi poboljšanja statusa žena".

18.11.2012. 14:32:00
Novi komentar
nužno
nužno