« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Dekan opovrgava da je FER na meti Indeksa

Tužiteljstvo i policija nisu kontaktirali upravu fakulteta

Vedran Mornar, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva
Vedran Mornar, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva (Saša Midžor Sušić/CROPIX)
Više o

USKOK

,

DORH

,

FER

,

akcija indeks

,

Vedran Mornar

Dekan zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Vedran Mornar opovrgnuo je danas da je policija u sklopu antikorupcijske akcije "Indeks" ušla i u taj fakultet.

"Netočno je da su na naš fakultet danas došli policajci i nemamo nikakvih informacija niti potvrda da je netko od naših profesora i zaposlenika obuhvaćen akcijom", izjavio je Hini dekan Mornar koji zaključuje kako se takvom netočnom informacijom nanosi šteta i ugled tom fakultetu.

Mornar kaže kako ga nitko iz policije i tužiteljstva nije danas kontaktirao te zaključuje kako bi se to sigurno dogodilo da je netko od Ferovaca na udaru akcije "Indeks" kojom je obuhvaćeno 95 osoba.

U toj do sada najvećoj antikorupcijskoj akciji od jutros je na obavijesni razgovor u policiju odveden veći broj sveučilišnih profesora s četiri zagrebačka fakulteta i jedne visoke škole te asistenata, posrednika i pomagača koje se sumnjiči za primanje i davanje mita za upis na fakultete i polaganje ispita.

U DORH-u, USKOK-u i policiji za sada ne žele otkriti imena profesora koji su na meti akcije "Indeksa", niti na kojim fakultetima rade.

Novinari su, pak, danas svjedočili dolasku policije na Ekonomski fakultet i Fakultet prometnih znanosti, a pojavila su se i nagađanja da su na meti još Fakultet strojarstva i FER, što je dekan tog fakulteta odlučno opovrgnuo. (HINA)

18.09.2008. 22:04:14
Novi komentar
nužno
nužno