« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
DEBITANT I POVRATNIK

Debitant Jurić u početnoj postavi protiv Rumunjske

Izbornik Bilić potvrdio je kako će u početnoj postavi Vatrenih u srijedu zaigrati debitant Ivan Jurić i oporavljeni Dudu.

Fotografija vijesti
Više o

Eduardo da Silva

,

Slaven Bilić

,

nogometna reprezentacija

,

Vatreni

,

Ivan Jurić

Debitant u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji 33-godišnji Ivan Jurić, koji je član talijanske Genoe, bit će u početnoj postavi u prijateljskom susretu protiv Rumunjske, koji se igra u srijedu u 19,45 sati u Bukureštu.

"Jurić ima veliko iskustvo, iza njega su tri godine igranja u Španjolskoj i šest u Italiji. Nema razloga da osjeća pritisak, jer ovo nije proba nakon koje ostaje, ili leti iz reprezentacije. Jurićeve kvalitete su nam dobro poznate i od njega puno očekujemo", rekao je izbornik Bilić.

Hrvatska bi u Bukureštu trebala istrčati sa Pletikosom na vratima, u obrani bi trebali igrati Ćorluka, Križanac, Šimunić i Pranjić, u veznom redu Srna, Jurić, Modrić te Rakitić, a napadački dvojac činili bi igrači HSV-a Petrić i Olić.

Dosad su Hrvatska i Rumunjska odigrali četiri susreta, od čega su tri bila prijateljska. Hrvatska je upisala dvije pobjede sa rezultatom 1:0, 2002. godine u Temišvaru, te 1998. na SP u Francuskoj. Dvije utakmice su završene neodlučenim ishodom.Priliku će dobiti i oporavljeni Eduardo Da Silva, za kojeg izbornik kaže da je na maksimirskom treningu radio jednakim intenzitetom kao i ostali reprezentativci.

Igrači Tottenhama Luka Modrić i Vedran Ćorluka, koji su u nedjelju igrali u derbiju protiv Arsenala, jučer su na treningu radili smanjenim intenzitetom zbog lakših bolova.

Modrića je zatezao kvadriceps, a Ćorluku prepone. Liječnički pregled pokazao je da nema nikakvih oštećenja i oni bi trebali biti u početnoj postavi. (hina/metro-portal)

10.02.2009. 21:49:39
Novi komentar
nužno
nužno