« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
NOVI TRENER

Chelsea želi Hiddinka do kraja sezone

Guus Hiddink će se zbog 'posebnog odnosa s Romanom Abramovičem' potruditi pomoći Chelseaju.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Chelsea

,

Roman Abramovič

,

Guus Hiddink

Europski i engleski nogometni doprvak Chelsea dobio je dozvolu Ruskog nogometnog saveza (RFU) za razgovore s ruskim izbornikom Guusom Hiddinkom vezane za preuzimanje dužnosti managera londonskog kluba nakon što je u ponedjeljak otpušten Luiz Felipe Scolari.

Hiddink bi vodio Chelsea samo do kraja sezone, a istovremeno bi ostao ruski izbornik.

"Moram priznati da je ovo zamršena i izvanredna situacija. Kada bi bila riječ o bilo kojem drugom klubu osim Chelseaja, glatko bih odbio bilo kakvu ponudu. No, s obzirom na poseban odnos koji imam s vlasnikom Romanom Abramovičem, želio bih pomoći klubu ukoliko je to ikako moguće", kazao je Hiddink u razgovoru za Reuters.

Na upit podrazumijeva li se kao "pomoć" i status posebnog savjetnika, Hiddink je odgovorio:

"Ne, preuzeo bih punu ulogu managera, ali samo do kraja sezone. Naravno, kada su na rasporedu kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, bio bih s ruskom reprezentacijom, ali u to vrijeme ionako nema klupskih natjecanja. Već sam obavljao dva posla u isto vrijeme, kada sam bio trener PSV-a i izbornik Australije, tako da znam u kakvoj ću se situaciji naći".

Hiddink je dodao kako mu je ipak prioritet posao ruskog izbornika.

"Neću napustiti klupu Rusije. Kada sam preuzeo tu dužnost, radilo se o dugoročnom projektu i ne želim otići nedovršena posla", kazao je Hiddink. (hina/metro-prtal)

10.02.2009. 22:00:21
Novi komentar
nužno
nužno