« Kazalište
objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana
SJAJNO!

Dani hrvatske drame na filmu 12. veljače u Botaničaru

Ohrabreni velikim odazivom i uspjehom prvog natječaja te vrste na našem portalu, odlučili smo da taj natječaj postaje tradicionalan, kaže ekipa s Drame.hr

Dani hrvatske drame na filmu
Dani hrvatske drame na filmu (Arhiva)
Više o

Dani hrvatske drame na filmu

,

Drama.hr

,

Botaničar

Portal Drame.hr organizira manifestaciju Dani hrvatske drame na filmu, koja će se održati 12. veljače, u 20 sati, u 'Botaničaru', a završava proglašenjem pobjednika natječaja za adaptaciju dramskog teksta u filmski scenarij, koji je portal Drame.hr prvi put objavio 2017. godine.

Ohrabreni velikim odazivom i uspjehom prvog natječaja te vrste na našem portalu, odlučili smo da taj natječaj postaje tradicionalan kako bi dramatičarima pružili priliku da svoje dramske tekstove prilagode filmskom mediju i kako bi potaknuli suradnju dramskih pisaca i redatelja.

Ove godine natječaj je organiziran po treći put.

Na "Danima hrvatske drame na filmu" proglasit ćemo tako pobjednika natječaja te otvoriti diskusiju na temu dramskog stvaralaštva i prebacivanja dramske forme u formu filmskog scenarija.

U razgovoru će sudjelovati članovi uredništva portala Drame.hr Maja Sviben, Lana Šarić i Ivor Martinić.

Dani drame na filmu i natječaj za adaptaciju drame u filmski scenarij sufinanciran je iz sredstava DHFR-a namijenjenih poticanju kulturnog stvaralaštva pretežno nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti u audiovizualnoj djelatnosti i sredstava Grada Zagreba.

Organizatori: Portal Drame.hr, metar60 

09.02.2020. 14:14:00
Novi komentar
nužno
nužno