« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ŠPANCIRFEST

Danas se špancirajte uz koncerte Pipsa i sarajevskih Štuka

Ponedjeljak je bez koncerta na glavnoj pozornici svu šažnju usmjerio na ulične zabavljače, a danas se zabava ponovnio seli na Stari grad

Špancirfest 2010
Špancirfest 2010 (Špancirfest)
Više o

Varaždin

,

Letu Štuke

,

predstave

,

festival

,

Pips Chips & Videoclips

,

neprijatelj

Ponedjeljak je bio dan za zbrajanje računa, promišljanje o prvom vikendu i pokretanju novog ciklusa programa Špancirfesta.

Težište programa je u ponedjeljak palo na leđa uličnih izvođača u sklopu "PAN ulica festa". Novih imena bilo je mnogo, gotovo teško za prebrojiti: zafrkantski fotografi Ye Ole photographs, bezglavi Die Komischen Kopflosen, otmjeni štulaši Stilt walkers i divlji štulaši Alto livello, ludi - Magister Ludi i već uhodana Gospođica Lilipi.

Usprkos ponedjeljku, varaždinske su ulice bile lijepo popunjene, gledale su se predstave, jele i pile delicije, pljeskalo se uličnim sviračima, pila tradicionalna Večernjakova Špancir-kava, a posebna atrakcija za mnoge i vrhunac dana bio je kratki, ali slatki Grand Fire Show na varaždinskom Korzu.

pan11.jpg

S nešto manjim gužvama na ulicama, posjetitelji su mogli više pažnje posvetiti kreativnim programima Špancirfesta. Jedna od svakako najzanimljivijih je Opera Mobile svestranog Janka Jezovšeka.

U njegovoj jedinstvenoj radionici posjetitelji, a to su uglavnom djeca, izrađuju glazbala od papira, gline i drva, uče svirati na njima i postaju dio neponovljivog glazbenoga sastava. Svi koji žele potaknuti kreativnost svojih mališana ne smiju propustiti g. Jezovšeka i njegova zvonca, udaraljke, pištaljke i ostale poznate i nepoznate sviraljke.

// NAJAVA UTORKA: NOVE PREDSTAVE, NOVI ULIČNI ZABAVLJAČI I POVRATAK VELIKIH KONCERATA NA STARI GRAD //

Glavna vijest utorka je da se u pogon vraća glavna pozornica na Starome gradu i to u velikom stilu.

pan12.jpg

No, prije toga špancirerima predstoji cijeli dan, a on će biti ispunjen brojnim malim i velikim atrakcijama. Nova dječja predstava "Hlapec festa", "Djevojčica i profesor" Merkuri Teatra te nova komedija "Mišn Imposibl" RI Teatra iz Rijeke branit će boje teatra, uličnim zabavljačima "PAN ulica festa" se pridružuju spektakularni bubnjari iz Lokomotiva, a makedonski Starowski će se, nakon odlične svirke na bini Stančićevog trga u ponedjeljak, okušati i kao ulični svirači na Trgu Slobode.

Večer će na Stančiću zapaliti austrijsko-američka Celtica s moćnim zvukom koji kombinira škotske gajde i rock riff-ove no prava poslastica dana, a za mnoge i tjedna biti će koncerti na Starome gradu.

U 21 sat svira jedan od najznačajnijih bendova s ovih prostora u posljednjih dvadesetak godina:  Pips, Chips & Videoclips, koji će od zanimljivog i dobrog utorka napraviti - fenomenalan dan. Nakon Pipsa na pozornicu će se popeti Letu Štuke, sarajevske zvijezde s dva hit albuma i zaključiti izvrsni koncertni, peti po redu dan Špancira.

24.08.2010. 11:38:59
Novi komentar
nužno
nužno