« Kultura
objavljeno prije 4 dana i 1 sat
NAJAVE

Danas počinje Sounded Bodies - festival izvedbenih umjetnosti

Udruga Domino započinje jesenski programski ciklus festivalom Sounded Bodies. Od 18. do 21. rujna u ZPC-U i MSU očekuju vas četiri premijerne predstave i jedna radionica

Sounded Bodies 2024
Sounded Bodies 2024 (Arhiva)
Više o

Sounded Bodies 2024.

Sounded Bodies je festival koji predstavlja radove hrvatskih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji istražuju mogućnosti koreografije i izvedbenih formi u odnosu zvuka (glasa) i pokreta (tijela).

Program je fokusiran na proučavanje povezanosti i odnosa između raznih izvedbenih formi te okuplja umjetnike koji teme proučavaju na inovativan, kreativan i slojevit način. Uz to sadrži i aktivnosti koje su usmjerene na razmjenu iskustava i vještina između gostujućih i lokalnih umjetnika, a publici nudi kohezivan program koji podupire razumijevanje samih tema i predstava koje te iste teme obrađuju. 

Infinite Archive #Unstoppable je dokumentarna predstava nastala kao rezultat istraživačkog procesa u Zagrebu i razmjene između hrvatskih i argentinskih umjetnika.

Na temelju različitih priča iz LGTBIQ+ zajednice, projekt istražuje identitet i nezaustavljive prirodne sile koje nas oblikuju. Četiri umjetnika iz različitih disciplina dijele svoje priče i osobne svjetove kako bi pratili i pojačali one aspekte koji ih čine jedinstvenima. Multidisciplinarno iskustvo kombinira izložbu fotografija s performansom, glazbom, glumom, drag izvedbom i video materijalima.

Infinite Archive #Unstoppable je pokušaj da se nadmaše vlastite granice kako bi se ostvarilo ono što se čini nemogućim.

Izvedba se realizira u suradnji s Eurokazom / festivalom Eurijala.

Režija i kreativni koncept: Gonzalo Quintana
Izvođači: Josip Bišćan, Colinda Evangelista, Milica Manojlović, Tit Medvešek
Koreografija: Bruno Isakovć
Glazbeni suradnici: Hrvoje Nikšić
Video: Hernán Quintana, Nicolás Pota, Gonzalo Quintana
Argentinski izvođači: Miamar Abrodos, Reina, Maria Pia Martignoni
Fotografija: Sanjin Kaštelan
Umjetnički suradnici: Karlo Štefanek, Viktor Konstantinović

Produkcija: Zvonimir Dobrović, Domino

18.09.2024. 09:53:00
Novi komentar
nužno
nužno