« Film
objavljeno prije 12 godina

Danas počinje 7. revija amaterskog filma

U sljedećih deset dana bit će prikazano čak 315 filmova

Malo zagrebačko kino Grič uživat će u gužvi koju stvara RAF
Malo zagrebačko kino Grič uživat će u gužvi koju stvara RAF (Dinka Radonić)
Više o

RAF

,

Revija amaterskog filma

,

kino Grič

Revija amaterskog filma - RAF neslužbeno je počela sinoć projekcijom izbora najbolje prihvaćenih filmova iz 2007. Program je održan u zagrebačkom kinu Grič, čime rafovci nastavljaju tradiciju oživljavanja malih kina u suradnji s Kinematografima Zagreb.

Svečano otvorenje najavljeno je za danas u 20 sati, nakon čega RAF počinje punom parom - najprije su na redu amaterski filmovi u bloku ‘RAF preporučuje kratkiše’, a zatim slijede ‘RAF kratkiši’.

Sedma godina RAF-a obilježena je dosad najvećim brojem filmova. U sedam dana bit će ih prikazano  315. Organizatori najavljuju bogat program i jednu novost - program ‘RAF preporučuje’ svaki dan u 20 sati, u kojem će se prikazivati njihov subjektivni odabir filmova koje bi preporučili svojim prijateljima.

RAF preporučujeSvakoga dana u 20 sati prikazivat će se subjektivni odabir filmova koje bi rafovci preporučili svojim prijateljima. 

Festival i dalje ostaje bez selekcije, a publika i dalje ostaje jedini žiri. Treću godinu zaredom nastavlja se odličan Kids&Teens program u kojem RAF-ovci puštaju filmove koje su radila djeca do 14 i tinejdžeri do 17 godina. Popratni program je ove godine prepun zanimljivosti.

‘Fokus Kosovo’ predstavlja najzanimljivije radove studenata filmskih akademija u Prištini i Prizrenu, mladi Luka Hrgović, autor kultne RAF-ove ‘Epopeje o bureku’ i ‘Servusa’ o urušavanju Zagreba ima retrospektivu, kao i prof. dr. Mihovil Pansini, osnivač festivala antifilma GEFF-a iz 1963. RAF-ovci u Zagreb dovode i prijateljske amaterske filmske festivale iz Slovačke, Poljske i Srbije. Ti su filmovi na programu svakoga dana u 18 sati. 

U suradnji s RAF-om Metro je pripremio nagradnu igru u kojoj možete osvojiti DVD s izborom najboljih ostvarenja prikazanih na RAF-ovima od 2002. do 2006. godine. (METRO) 

30.03.2008. 23:08:36
Novi komentar
nužno
nužno